Sport

Lionel Messi is Szaúd-Arábiába szerződhet

A Marca arról ír, hogy az Al-Ittihad és az Al-Hilal is szívesen a soraiban tudná az argentint

Spanyol sajtóhírek szerint nagy riválisát, Cristiano Ronaldót követve Lionel Messi is Szaúd-Arábiába szerződhet, sőt az argentin zseninek állítólag Ronaldo 200 millió eurós fizetésének több mint másfélszeresét ajánlaná két csapat – írja a hirado.hu.

Lionel Messi is Szaúd-Arábiába szerződhet
Messi akcióban
Fotó: AFP/Kirill Kudryavtsev

Úgy tűnik, a Ronaldót nemrégiben leigazoló Al-Nassr nyomán vérszemet kaptak a szaúdi klubok. A Marca arról ír, hogy az Al-Ittihad és az Al-Hilal is szívesen a soraiban tudná az argentin válogatottat tavaly decemberben világbajnoki címre vezető Lionel Messit – olvasható a hirado.hu-n.

Hozzátették, mindkét gárda alaposan a zsebébe nyúlna, hogy magához csábítsa a 35 éves klasszist, a spanyol sportlap szerint évi 350 millió eurós (138,796 millió forint) fizetést ajánlanának neki, amivel ő lenne a világ legjobban kereső futballistája.

Kiemelték, Messi szerződése idén júniusban lejár a PSG-nél, így amennyiben nem hosszabbít, átigazolási díjat nem kellene fizetnie érte új klubjának.

A BBC spanyol futballal foglalkozó szakértője, Guillem Balague szerint a jövő héten sor is kerül egy találkozóra, ahol Messi és a PSG képviselői véglegesítik a szerződést, a felek pedig egymás tenyerébe csapnak.

Balague úgy tudja, hivatalos ajánlat nem érkezett az Al-Hilaltól, s azt is kiemeli, hogy Messinek nincs különösebb oka, motivációja elhagyni a párizsi gárdát, amellyel komoly esélye lehet trófeákat nyerni – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink