Sport

Jóval több mint egymilliárd forintos veszteséget jelent egy piros lap

Joao Felix kiállításán sokat bukik a Chelsea

Egy fura számítás szerint körülbelül hárommillió fontos, több mint 1,2 milliárd forintos veszteséget jelent a Chelsea-nek a portugál Joao Felix kiállítása.

Jóval több mint egymilliárd forintos veszteséget jelent egy piros lap
Ezért a szabálytalanságért kapott Joao Felix azonnali piros lapot
Fotó: Ben Stansall / AFP

A hét elején kölcsönvett portugál csatárnak némi túlzással még a csapattársakkal való megismerkedésre sem volt ideje, máris a kezdő tizenegybe került, miután kilenc sérültje volt a csapatnak. A Fulham – a szomszédvár – elleni bajnokin aztán előbb Denis Zakaria is megsérült, majd Joao Felix egy durva becsúszást követően azonnali piros lapot kapott.

Eltiltás vár rá, legalább három bajnokin nem fog játszani. Ahogyan a TalkSport írta, „miután a Kékek a tízmillió fontos kölcsönvételi díj mellett a játékos 250 000 fontos (azaz több mint százmillió forintos) heti fizetését is átvállalták az öthónapos kölcsönvétel időszakára, ez a kiesés körülbelül hárommillió font felesleges kiadást jelent a klubnak.”

Még ennél is nagyobb baj, hogy a tízfősre fogyott Chelsea kapott még egy gólt, így 2–1-re kikapott a Fulhamtől, így a tizedik helyen szerénykedik, pont úgy tízpontnyira van a BL-indulást jelentő negyedik helytől, mint a kiesést jelentő tizennyolcadiktól. A Kékek a legutóbbi tíz mérkőzésükből hetet elveszítettek.

Állítólag a játékosok többsége úgy gondolja, hogy nemcsak Thomas Tuchel és a stábja menesztése bizonyult elhibázott lépésnek, hanem a vezető fizioterapeuta, Thierry Laurent és a főorvos, Paco Biosca elküldése is. Laurent tizenhét éven keresztül dolgozott a Chelsea-ben, Biosca doktor „csak” tizenegyet, még André Villas-Boas hozta magával.

Kapcsolódó írásaink