Sport

Remek védekezés, kevés pont: újabb soproni diadal az Euroligában

A címvédő magyar csapat kiválóan védekezve győzött hazai pályán a szintén élcsapatnak számító török Mersin ellen csütörtökön a legrangosabb sorozat kilencedik fordulójában

Gáspár Dávid együttese 0–7-tel kezdett, de néhány perccel később már 10–9 állt az eredményjelzőn, főként a nemrég Sopronba visszatért, magyar állampolgársággal is rendelkező Turner Yvonne-nak köszönhetően.

Remek védekezés, kevés pont: újabb soproni diadal az Euroligában
Küzdős meccset nyertek meg az Euroliga 9. fordulójában a soproniak, január 12-én
Fotó: FIBA.Basketball

A második negyed elején a túloldalon súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett a WNBA All Star-válogatott amerikai Tiffany Hayes, aztán a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia duplái tartották versenyben a hazaiakat, akik az ausztrál válogatottal nemrég világbajnoki bronzérmes Ezi Magbergor triplájával 21–19-nél ismét átvették a vezetést. A nagyszünetben 27–24 volt az állás.

Térfélcsere után a vendégek 8 perc alatt mindössze két pontot hoztak össze, 37–28-nál kialakult az addigi legnagyobb különbség, Fegyverneky pedig a mezőny legjobbjaként 13 pontnál tartott. A 39–32-ről induló zárószakaszban az ellenfél felzárkózott három pontra, de a házigazdák elképesztő védőmunkája miatt többször is letelt a törökök támadóideje. A vége magabiztos hazai siker lett, a soproni csapat egy hét múlva a csoport magyar derbijén a DVTK-t fogadja.

Női Euroliga, 9. forduló, B csoport:
Sopron Basket-Mersin (török) 51-44 (12-11, 15-13, 12-8, 12-12)
A magyar csapat legjobb dobói Fegyverneky 15, Stankovic 11, Brooks és Turner 8–8 ponttal voltak.

Kapcsolódó írásaink