Sport

Újra csípett a Moszkitó

Egyetlen találat döntött az Atlético Madrid–Barcelona spanyol bajnoki focimeccsen

Erősen felpaprikázott hangulatban és két piros lappal, illetve szabadfogású birkózóelemekkel dúsítva ért véget vasárnap késő éjszaka a Madridban rendezett Atlético Madrid–Barcelona La Liga találkozó. A spanyol sportlap, a Marca több cikket is szánt az eseményeknek, elemzésének azt a címet adta: a Moszkitó újra csípett.

Újra csípett a Moszkitó
Ousmane Dembélé (középen) ellen a madridi védők elkeseredetten küzdenek a január 8-i bajnokin, de a gólt nem tudják megakadályozni
Fotó: AFP/DAX Images

A Moszkitó a francia Ousmane Dembélé beceneve, aki kellően vékony játékos ehhez a jelzőhöz. S aki úgy tért vissza a katari labdarúgó-világbajnokságról a katalán klubba, hogy elszánta magát: elhallgattatja a vele szembeni kritikus hangokat.

Ezek persze a francia sajtó felől érkeztek, s a játékával, lássuk be, tényleg nem sok örömet okozott a Franciaország–Argentína döntőben. Nem csoda, ha a szövetségi kapitány, Didier Deschamps még a félidő vége előtt lecserélte a szélsőt. Csakhogy a Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernandez ettől még nem írta le játékosát, s megtalálta a módját annak, hogy visszaadja az önbizalmát Dembélének.

A francia pedig köszönte a bizalmat, és meghálálta. Három bajnoki mérkőzésből kettőben is betalált. Ráadásul a vasárnapi Atlético Madrid elleni csörtében már jó időben, a 22. percben gólt lőtt a fővárosiak hálójába, s ezzel a Barca végig lélektani fölényben játszhatott, s meg is őrizte a három pontot. Pont ennyivel vezeti a tabellát a spanyol bajnokságban a másik madridi klub, a Real előtt, amely kikapott a fordulóban a Villarreáltól.

A Moszkitó tehát újra csípett, s ezt remélik tőle a továbbiakban is. A Marca emlékeztetett rá, hogy a csatárok közül Robert Lewandowski még két meccsen nem játszhat, és az Atleti ellen piros lappal kiállított (birkózásért) Ferran Torres sem léphet pályára a következő meccsen, míg Ansu Fati a sérülése után egyelőre nem nyerte vissza a formáját. Szóval szükségük is van a kis vérszívó jó formájára.

Kapcsolódó írásaink