Sport

Pelét örök nyugalomra helyezték

A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnok labdarúgóját, Edson Arantes do Nascimentót édesapja mellé helyezték

A gyászmenet útvonalán több ezer fős, éljenző tömeg gyűlt össze, hogy lerója kegyeletét az ikonikus labdarúgó előtt, a városrész utcái megteltek. A gyászolók előbb a tengerpart felé vették az irányt, s elhaladtak Pelé édesanyja, a százéves Dona Celeste Arantes háza előtt is.

Pelét örök nyugalomra helyezték
A temetési szertartást szűk körben, mintegy száznegyven résztvevő jelenlétében tartották
Fotó: AFP

A koporsót szállító tűzoltóautó helyi idő szerint délután két órakor gördült be a Memorial Necrópole Ecumenicába, ahol a néhai klasszis futballista kívánságának megfelelően édesapja mellé temették az épület kilencedik emeletén, mégpedig olyan helyen, amely a Santos stadionjára néz – a 108 méter magas létesítmény a világ legmagasabb temetkezésre használt épülete.

A temetést a sajtó kizárásával, zárt körben, mintegy száznegyven résztvevő jelenlétében tartották. A tudósítások egyöntetűen állítják, hihetetlen jeleneteknek lehetett szemtanúja, aki ott volt kedden Santosban, Brazília és a földkerekség méltóképpen, hatalmas szeretettel vett búcsút a Királytól.

Kapcsolódó írásaink