Sport

Rakitic nagyon nehéz helyzetben

Szerinte sokat kell birtokolniuk a labdát

A horvátok sportnapilapja, a Sportske Novosti interjút készített a labdarúgó-világbajnokság első elődöntője előtt Ivan Rakiticcsal, aki az argentinok elleni legutóbbi vb-meccs, az oroszországi legjobbja volt, de immár nem szerepel a válogatottban. Most Sevillában, televízión nézi a tornát.

Rakitic nagyon nehéz helyzetben
Ivan Rakitic
Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton

„Horvátország fantasztikus tornát játszik, de ez már nem meglepetés, hanem a horvát válogatott tudásának bizonyítéka. Fenomenálisan felkészültek mindarra, ami a világbajnokságon várt rájuk. Gratulálok a szövetségi kapitánynak és az edzői stábnak. Természetesen elismerés illeti a volt csapattársaimat is, nem véletlen, amit csinálnak. Le a kalappal előttük” – mondta Rakitic.

A Sevilla középpályása szerint Zlatko Dalic kapitány már sokszor megmutatta, tudja, hogyan kell a legjobbat kihozni a játékosaiból, s szerinte ez így lesz az argentinok ellen is. Úgy véli, nehéz mérkőzés lesz, amelyen két nagyon erős válogatott találkozik.

Szerinte a horvátoknak okosan és határozottan kell játszani és sokat birtokolni a labdát. Fontos, hogy a lehető legjobban betolják az argentin csapatot a saját térfelére.

„Ha sikerül rájuk erőltetni a játékunkat és minél távolabb tartani őket a kapunktól, akkor meggyőződésem, hogy nagy esélyünk van a győzelemre” – mondta.

Aztán elárulta, hogy nincsen könnyű helyzetben: A tévében nézni a világbajnokságot nagyon nehéz. „Ez egy új élmény számomra, de nagyon nehéz, mert bosszankodsz, ujjongsz, de nem tudsz segíteni. Sokkal kellemesebb a pályán lenni” – vallotta be.

Szerinte szinte minden horvát játékos csúcsformában játszik: „Mindenki lenyűgözött. Egytől egyig. Livakovictól kezdve mindenki. Ahogyan Guardiol játszik, Juranovic nagyszerű… Fantasztikus, milyen jól működik a középpálya, ahogy Lovren tartja a védelmet, ahogy Ivan Perisic továbbra is támad. Kramaric két gólt lőtt, a többi támadó Petkovic, Livaja és Budimir az előkészítésben segítettek, amikor pályára kerültek. Mint Orsic, Vlasic, Pasalic… Csapatként is összetartók. Vannak olyan srácok is, akiknek esélyük sem volt játszani, de nagyon sokat számít a jelenlétük. Megérdemlik egész Horvátország támogatását” – lelkesedett.

Ivan Rakitic három sevillai klubtársa is kerettag az argentinoknál, de sem Gonzalo Montiel, sem Marcos Acuna nem játszhat, eltiltása miatt.

Kapcsolódó írásaink