Sport

Milliós támogatás tehetséges magyar sportolóknak

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár Tehetség Plusz néven új támogatási rendszer indulását jelentette be, amellyel azoknak a magyar tehetségeknek segítenek, akiknek a sportágából adódóan a felkészülés nagy anyagi terhet jelent.

Milliós támogatás tehetséges magyar sportolóknak
Az első kiemelt támogatást Uvardy Luca kapja
Fotó: AFP/Adrian Dennis

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóból kiderül, hogy Udvardy Luca, a Budapesti Honvéd SE 17 éves teniszezője – aki idén juniorként döntőt vívott Wimbledonban – a párosban négyszeres Grand Slam-győztes Babos Tímea nyomdokaiba lépne.
„Hosszú és nehézségekkel teli út vezet a világelitbe. A nagy győzelmekhez a rengeteg edzésen túl olykor még a kiemelkedő tehetségeknek is szükségük van segítségre, hogy az olimpiai érem ne csak álom maradjon – hangsúlyozta Schmidt Ádám. – A Tehetség Plusz programban a sportági szövetségek ajánlása alapján bekerülőket évi 25 millió forinttal segíti az államtitkárság, a vissza nem térítendő támogatás felkészülésre és versenyeztetésre használható fel.”

A másik támogatott tehetség Berecz Zsombor sportágából érkezik, ugyanis a videóban az olimpiai ezüstérmes vitorlázó felvezetése után bemutatkozik Szabó Roni Oszkár, az Egis SE versenyzője, aki 19 évesen már ötszörös magyar bajnoknak vallhatja magát. „A tenisz és a vitorlázás után hamarosan újabb sportágak tehetségeit jelenthetem majd be” – tette hozzá Schmidt Ádám.

Kapcsolódó írásaink