Sport

Az angolok a szünnapon is cicáznak

A Dave névre keresztelt négylábút örökbefogadják – ha nyernek

Most, hogy két szünnapot is túl kellett élni, a katari labdarúgó-világbajnokságon megszaporodtak a cukiságok. Két angol hátvéd – Kyle Walker és John Stones – egyre többet mutatkozik a szálláshelyén egy csinos kis fiatal macsekkel. Walker egyenesen úgy nyilatkozott, ő most a kabala, és megtartják (hazaviszik), ha megnyerik a vb-t.

Az angolok a szünnapon is cicáznak
Akadt olyan katari cica, aki a brazilok sajtótájékoztatóját tisztelte meg, amin Vinícius Júnior jót nevetett
Fotó: AFP/Nelson Almeida

A The Yorkshire Post hosszú podcastot jelentetett meg a cikke mellett, amelyben a két yorkshire-i játékos zömmel persze az eddigi mérkőzésekről beszél, de a végén szóba kerül a cica is.

Objektum doboz

A szerencsét hozó cica az angolok főhadiszállásán jelent meg, s lényegében mindenki eteti, de Dave igazi gazdái Kyle és John. 

„Szép nagy lett, egyre nagyobb. Most is megetettem, hogy idejöttem az interjúra” – mondta Stones a keddi Wales elleni győzelmet megelőző mérkőzés előtti sajtóeseményen. 

„Az első nap óta itt van velünk, leült az asztalunkhoz, várta, hogy enni adjunk neki. Minden este eljön. Másnap nem evett meg mindent, megijedtünk, hátha baja van, de nyilván csak túltápláltuk.”

Ha Anglia kiesne Franciaország ellen, azt persze megsínylené a kis állat, hiszen a gazdái repülnének haza, de Kyle Walker azt mondta, ha megnyerik a tornát, biztos, hogy örökbe fogadják és hazaviszik.

Kapcsolódó írásaink