Sport

Egymillió dolláros büntetés az oroszok és fehéroroszok kizárása miatt

Az LTA csalódott, mert az ATP nem volt tekintettel a rendkívüli körülményekre

Egymillió dolláros büntetést kapott a férfi sorozatot lebonyolító ATP-től a wimbledoni bajnokságot is szervező Brit Tenisz Szövetség (LTA), mert kizárta az idei tornáiról az orosz és fehérorosz játékosokat.

Egymillió dolláros büntetés az oroszok és fehéroroszok kizárása miatt
Képünk illusztráció
Fotó: Belga via AFP/David Pintens

A londoni Grand Slam mellett öt ATP-versenyt érintő szankciót az ukrajnai háború miatt hozta meg az LTA.

A szigetország szövetsége szerdán közölte, csalódott, mert az ATP nem volt tekintettel a rendkívüli körülményekre, és semmi együttérzést nem mutatott Ukrajna felé.

A büntetés következtében az LTA bejelentette, hogy jövőre várhatóan eláll számos kisebb torna – köztük challenger-versenyek – megrendezésétől.

Korábban hasonló okokból a női viadalokat összefogó WTA is egymillió dolláros pénzbírságot szabott ki az LTA-re, de az bíróságon megtámadta a határozatot.

Egyelőre nem tudni, hogy az ATP-büntetést is megfellebbezi-e a szövetség.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom