Sport

Bajnokok Ligája: veresége miatt már nem juthat tovább a Falco

A csoportkör ötödik fordulójában mindenképp győzniük kellett volna a szombathelyieknek, hogy életben tartsák továbbjutási reményeiket

A magyar bajnok két hete kikapott Murciában, ezzel 1/3-ra rontotta győzelmi mérlegét. A Bursa hasonló mutatóval állt az A csoportban, így kulcsfontosságú mérkőzés várt mindkét csapatra. A BL-ben ugyanis a csoportgyőztesek közvetlenül a 16 közé jutnak, a kvartettek második és harmadik helyezettjei rájátszást vívnak a nyolcaddöntőért, és csak a sereghajtó gárda búcsúzik az alapszakasz végén.

Bajnokok Ligája: veresége miatt már nem juthat tovább a Falco
A szombathelyi Perl Zoltán (j2) passzol a férfi kosárlabda-BL csoportkörében játszott Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Tofas Bursa-mérkőzésen a szombathelyi Arena Savariában december 7-én este
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Milos Konakov vezetőedző együttese – amely 9/1-es mérleggel éllovas az NB I-ben – a szerdai meccsen 7–7 után megtorpant, és a törökök egy 9–0-ás rohammal megléptek. A tízpontos hátrányból induló második negyedben a válogatott Perl Zoltán és Keller Ákos pontjai ellenére 18 pontra nőtt a különbség, de a nagyszünetben már csak 23–34 volt az állás.

Fordulás után rákapcsoltak a vasiak, és egy 12-4-es rohammal három pontra felzárkóztak (35–38), Keller ekkor 11 pontnál tartott. A 43–53-ról induló zárószakaszban fej fej mellett haladtak a csapatok, az ellenfél tartotta előnyét, és végül magabiztosan nyert, így az 1/4-gyel sereghajtó szombathelyiek már biztosan nem juthatnak tovább a 16 közé.

A Falco két hét múlva szintén hazai pályán, a francia Strasbourg ellen zárja a csoportkört.
Az előző idényben a sárga-feketék az alapszakaszból továbbjutottak a BL középdöntőjébe, ahol hat meccsükből egyet tudtak megnyerni.

Kapcsolódó írásaink