Sport

Térdműtét és három hónapos kényszerpihenő vár Gabriel Jesusra

Már megint sérült az Arsenal focistája

A brazil és a brit lapok (hiszen az Arsenal focistájáról van szó) eleinte abban bíztak, hogy csupán egy-két meccset kell kihagyjon a katari labdarúgó-világbajnokság csoportköri zárómeccsén sérülés miatt lecserélt Gabriel Jesus, de a friss orvosi szakvélemények szerint lesz az három hónap is.

Térdműtét és három hónapos kényszerpihenő vár Gabriel Jesusra
Gabriel Jesus
Fotó: AFP/Foto Olimpik

A Futball.london.com hétfői cikke szerint Gabriel Jesus vb-álmainak vége. Már biztosan nem lép pályára a sérült térdével. A Kamerun elleni múlt pénteki találkozón bekerült a kezdő csapatba, de megsérült, és ez nemcsak a brazil válogatottnak rossz hír, de az Arsenalnak is, ahol az idény elejétől kezdve remek formában focizott.

Jesus már haza is indult Londonba, hogy a klub orvosok is felmérjék az állapotát, és minél hamarabb megkezdődhessen a gyógyítása.

Objektum doboz

Volt egy kis zűrzavar Jesus lehetséges pályára lépési dátuma körül. Az első hírek ezt három-négy hétre tették, de már a három hónap is felmerült, azaz jó, ha Jesus a Premier League-szezon végére a csapata rendelkezésére áll, ami nagy érvágás az Ágyúsoknak. 

A kameruni meccs végén a még sérült Neymar vigasztalja és meccsről sérülés miatt lecserélt Gabriel Jesust
A kameruni meccs végén a még sérült Neymar vigasztalja a meccsről sérülés miatt lecserélt Gabriel Jesust
Fotó: AFP/Giuseppe Cacace

Olyan pletyka is volt, hogy Tite, a brazil szövetségi kapitány tudta, hogy érzékeny Jesus térde, mégis pályára küldte (hiszen más sérültjei is voltak) a kameruniak ellen. Ezt Tite aljas hazugságnak nevezte, és a mérkőzést követő sajtótájékoztatón határozottan leszögezte, soha nem küldene sérült játékost a pályára, nem veszélyeztetné senki épségét a győzelem kedvéért. Szerinte az Arsenal orvosai remek szakemberek, el se engedték volna a játékosukat a válogatottba, ha nem lett volna Jesus százszázalékos fizikai állapotban. 

Objektum doboz

A brit Mirror is ugyanerről ír, Tite kifakadásáról, és a gonosz pletykák terjedéséről. Itt megszólal Tite asszisztense is, a korábbi brazil középpályás, Cesar Sampaio: „Szeretném megismételni, amit Tite mondott: soha nem kockáztatjuk egyetlen játékos egészségét sem az eredmény miatt. Egyetlen pillanatig sem volt tudomásunk semmilyen problémáról. Ez olyan kockázat lett volna, amit biztosan nem vállalunk.”

Kapcsolódó írásaink