Sport

Antarktiszi ultramaraton: Lubics Szilvia győzött, Roskovics Miklós az ötödik helyen ért célba

A hatnapos viadalon a 48 éves Lubics az extrém körülmények ellenére több mint 197 kilométert teljesített

A verseny csütörtöki zárónapján a magyar ultramaratonista futotta a legtöbbet, 50,4 kilométert, ezzel pedig 23 ország 43 indulója – ebből tíz női versenyző – közül összetettben hatodik lett.

Antarktiszi ultramaraton: Lubics Szilvia győzött, Roskovics Miklós az ötödik helyen ért célba
Az Antarktiszon nyújtott fantasztikus teljesítményt Lubics Szilvia
Fotó: Fotó: racingtheplanet.com

Roskovics Miklósnak sikerült átlépnie a 200 kilométert, így az előkelő ötödik helyen végzett az Antarktisz-futáson, amelyen az amerikai Matthew Cavanaugh futotta a legtöbbet (236,7 km), de neki sem sikerült elérnie a 250 kilométeres álomhatárt.

A Lubics Szilviának a közösségi oldalára feltöltött élménybeszámolói alapján az eseményen mindig az adott nap időjárási viszonyai határozták meg a futamok hosszát, és sokszor azt sem lehetett tudni, hogy a versenyzők meddig haladhatnak a kijelölt útvonalon.

A futónő másfél hónappal ezelőtt teljesítette a Moab 240 kihívást az amerikai sivatagban, ahol 383 kilométer után harmadikként haladt át a célvonalon.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom