Sport

Az Eurosport is közvetíti a budapesti világbajnokságot

Megszületett a megállapodás: a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságot a Warner Bros. Discovery közvetíti Európa több mint 45 országában.

Az Eurosport is közvetíti a budapesti világbajnokságot
Jól halad az új budapesti atlétikai stadion építése
Fotó: AFP/Kovács Anikó

Az Insidethegames honlap beszámolója szerint a megállapodás nem vonatkozik Dániára, Finnországra, Norvégiára és Svédországra, míg Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Írországban a rajongók az eseményt a Discovery+-on láthatják

A megállapodás értelmében világbajnokságot az Eurovision Sport és az ESPN közvetíti az Eurosport 1-en, az Eurosport 2-n és az Eurosport App-on.

„Örülök, hogy a Warner Bros. Discoveryt újra üdvözölhetem világbajnoki közvetítő partnereink között – mondta Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség elnöke. – Az Eurosportnak nagy hagyománya van a kiemelkedő atlétikai események közvetítésben. Ezért ezt a megállapodást Európa-szerte örömmel fogadják szurkolóink, hiszen így még több lehetőséget kapnak arra, hogy megnézzék a 23. atlétikai világbajnokság csodálatos pillanatait.

„Nincs kétségem afelől, hogy ez a megállapodás hozzá fog járulni a sportág fejlesztésére vonatkozó stratégiánk megvalósításához.”

A világbajnokságot augusztus 19. és 27. között az új budapesti Nemzeti Atlétikai Központban rendezik.

Kapcsolódó írásaink