Sport

Fogynak a francia labdarúgók a világbajnokságon

Didier Deschamps francia szövetségi kapitány szerint Lucas Hernández súlyos sérülést szenvedett a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Fogynak a francia labdarúgók a világbajnokságon
Tizenhárom percig tartott a világbajnokság Lucas Hernándeznek
Fotó: AFP/Chandan Khanna

A címvédő francia válogatott egygólos hátrányból fordítva 4–1-re legyőzte az ausztrál csapatot kedden a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második mérkőzésén, al-Vakrában. Lucas Hernández a 13. percben az ausztrálok vezető gólját megelőző beadásnál megsérült.

A mérkőzés után Deschamps azt mondta, hogy bár a Bayern München játékosára még vár néhány teszt, de súlyosnak tűnik a sérülése. Később a L'Équipe című napilap már arról számolt be, hogy a hátvéd jobb térdében elszakadtak a szalagok, emiatt hosszú kihagyás vár rá.
Ezt szerda reggel a francia szövetség is megerősítette: a 26 éves Hernández elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, emiatt várhatóan az egész idényt ki kell hagynia.
A franciák sérülés miatt korábban többek között Paul Pogbát, N'Golo Kantét, Presnel Kimpembét, Christopher Nkunkut és aranylabdás Karim Benzemát is elveszítették. Mivel Deschamps Hernández helyére nem hívhat be új játékost a keretbe, a címvédő így 24 labdarúgóval folytatja a tornát.

Kapcsolódó írásaink