Sport

A Forma–1-es pilóták is megtippelték, ki nyeri a foci vb-t + videó

Alonso és Sainz, a két spanyol honfitársai győzelmében bizik

A Forma–1-es világbajnokság zárófutama előtt a pilótákat is megkérdezték: ki nyeri a labdarúgó-világbajnokságot. Meglehetősen vicces válaszok érkeztek. Volt, aki bevallotta, azt sem tudta, hogy lesz foci vb...

A Forma–1-es pilóták is megtippelték, ki nyeri a foci vb-t + videó
Lewis Hamilton azon kevesek közé tartozott, aki nem saját hazája győzelmére tippelt a foci vb-n
Fotó: AFP/Toshifumi Kitamura

Abu-Dzabiban az idényzáró Forma–1-es nagydíjat vasárnap kora délután rendezik. De még ez előtt a média készített egy összeállítást arról, melyik versenyző mit gondol, ki lesz a katari labdarúgó-világbajnokság győztese. Már csak azért is eljátszhattak ezzel, mert az autós világbajnokság végeredménye már pár hete kőbe vésődött. Mind az egyéni versenynek, mind a konstruktöri győztesnek ismert a neve. Max Verstappen megvédte bajnoki címét és a Red Bull előnye is behozhatatlan (ettől még a verseny 14 órától érdekes lesz, hiszen a Ferrari és a Mercedes szeretne szépen zárni).

A Facebookra kitett videó alapján azért az egyértelmű, hogy a többség szíve hazahúz. Mindkét spanyol, Fernando Alonso és Carlos Sainz is spanyol világbajnokot jósol. Lando Norris, a McLaren brit pilótája szerint tuti, hogy Anglia nyer. Az ugyancsak brit Lewis Hamilton kicsit komolyabbra vette, egy brazil trikóba már be is fektetett.

Alexander Albon, a Williams thaiföldi versenyzője beismerte, hogy neki nem esett le a tantusz, hogy lesz labdarúgó-világbajnokság. Aztán kis gondolkodási idő után úgy vélte, Thaiföld nyer. Ja, hogy  nem is jutottak ki a harminckettő közé? Ezt nem kötötték az orrára.

A mexikói Sergio Pérez azt felelte, reméli Mexikó nyer, de ha ez nem sikerülne, akkor reméli, Argentina nyeri a vb-t.  Daniel Ricciardo is hazáját, Ausztráliát vizionálja győztesnek (a D csoportban nem lesz könnyű, már a továbbjutás sem a csoportkörből a címvédő franciák és a dánok mellett).

Max Verstappen azt felelte: Természetesen azt szeretném, ha Hollandia nyerne, de meglátjuk. A legmókásabb választ a Haas pilótája adta, szerinte Sebastian Vettel nyeri a vb-t. Ezzel kétszeresen is elértette a kérdést.

A You Tube-on a GPblog szerzője is eljátszott a gondolattal, kicsit másként. Azt taglalja, abszolút szakmai alapon, mi lenne, ha mindegyik Forma-1-es pilótát egy-egy foci vb-csapattal kellene behelyettesíteni. Érdekes eredményre jutott. Hamilton nála is Brazil. A hétszeres világbajnok stílusa leginkább a brazilok játékát idézi. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink