Sport

Batik fejesgóljaival verte a Puskás Akadémia a Debrecent

A meccs az utolsó előtti percben dőlt el

A legutóbb bronzérmes Puskás Akadémia FC Batik Bence két fejesgóljával 2–1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Batik fejesgóljaival verte a Puskás Akadémia a Debrecent
Puskás Akadémia–Debrecen, OTP Bank Liga, 16. forduló
Fotó: Facebook/Puskás Akadémia

A hazaiak kezdtek jobban, egy kapufára fejelt sarokrúgás után a következőt már a kapuba bólintotta Batik Bence. Támadásban maradt a Puskás Akadémia, sorra jöttek az újabb veszélyes szögletek, de ezeket megúszta a góltól láthatóan megzavarodott Debrecen. A 30. perctől mutatott először életjeleket a vendégcsapat, amely több alkalommal eljutott a felcsúti tizenhatosig, és Dzsudzsák Balázs távoli átlövésével egyenlített.

Szünet után alábbhagyott a csapatok lendülete, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, amelybe sok hiba csúszott. Mindkét edző cserékkel próbálta újra felpörgetni a tempót, ami nem igazán sikerült. A meccs az utolsó előtti percben dőlt el: sarokrúgás után nagyszerű mozdulattal csúsztatott a kapuba Batik, ezzel három ponthoz juttatta a Puskás Akadémiát, amely így átmenetileg pontszámban beérte a dobogós Kisvárda–Kecskemét párost.

Kapcsolódó írásaink