Sport

Zemplén-rali – Oláh Gyárfás: Magyarország újra bizonyíthat

Be kell bizonyítanunk, hogy Magyarország képes újra Európa-bajnoki (ERC) futamot rendezni – jelentette ki a hétvégi Zemplén-rali pénteki, Szerencsen megtartott sajtótájékoztatóján Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke.

Zemplén-rali – Oláh Gyárfás: Magyarország újra bizonyíthat
A rali szervezői
Fotó: Forrás: Platinum E-Space Hungary Zrt.

A sportvezető elmondta, hogy a Mercarius országos bajnokság idei szezonjának zárófutamán, amely az Európa-kupa egyik fordulója is egyben, jelen vannak a nemzetközi szövetség (FIA) megfigyelői is.

„Nagyon oda kellett figyelnünk a szervezésre, hónapok óta tartó előkészítő munka után vagyunk, de ezúttal a nézőket is külön kérjük, hogy tartsák be a szabályokat, és ezzel segítsenek abban, hogy sikeres legyen a rendezés. Bízom benne, hogy a hétvégén sikerül bizonyítanunk, és ennek hamarosan meglesz az eredménye” – utalt az MNASZ elnöke arra, hogy Magyarország jövőre visszakerülhet az ERC versenynaptárába.

„Izgalmas verseny elé nézünk, ezeken a pályákon mindig óriási a csata, és külön öröm, hogy még nyitottak a bajnoki címek a különböző kategóriákban. Remélem, hogy az utolsó szakaszig zajlik majd a küzdelem a végső győzelemért” – mondta Oláh Gyárfás, kiemelve, hogy a zempléni térség a hazai ralisport egyik vidéki fellegvára.

Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere úgy fogalmazott, a település igyekszik mindent megtenni, hogy jó házigazda legyen.

„Remélhetőleg szép idő várja majd a versenyzőket és a nézőket is, és azt kívánom, hogy ezeken a gyönyörű tájakon és ikonikus helyszíneken mindenkit érintsen meg egy kicsit a hely szelleme” – mondta a városvezető.

Adamovits Márk, a Zemplén-rali főszervezője arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel a verseny újra Európa-bajnoki rendezésre kandidáló esemény, ezért a korábbiaktól eltérő szempontok alapján kell a rendezésre figyelniük.

„Igyekszünk úgy dolgozni, hogy a nemzetközi szövetség is elégedett legyen, a biztonsági előírásokat pedig maradéktalanul be kell tartanunk és be kell tartatnunk, ebben számítunk a nézők segítségére” – hangsúlyozta Adamovits.

A viadalon 150,98 kilométeres versenytáv vár a mezőnyre 12 gyorsasági szakaszon. A futam szombat délelőtt kezdődik, aznap hat szakaszt teljesítenek az indulók, majd vasárnap újabb hat gyorsasági után hirdetnek győztest.

Kapcsolódó írásaink