Sport

Ecclestone szerint Schumacher kiesik a Forma–1-ből

A Forma–1 korábbi vezetője azt tanácsolja, hogy az ifjabb Schumacher „felejtse el a Forma–1-et”

Mick Schumacher jövője még mindig kétséges. Csapata, a Haas nem hosszabbított vele, míg sajtóhírek szerint Kevin Magnussen csapattársa jövőre Nico Hulkeberg lehet.

Ecclestone szerint Schumacher kiesik a Forma–1-ből
Mick Schumacher
Fotó: AFP/Ferrari Press Office/Hando

Mick Schumacher visszautasította Bernie Ecclestone korábbi F–1-vezér azon tanácsát, hogy „felejtse el a Forma–1-et”, és lépjen tovább „más kategóriákba” – írta meg a sportal.hu. 

A portál kiemelte, a 92 éves Ecclestone azt mondta a német RTL-nek, hogy szerinte az F–1-es legenda, Michael Schumacher 23 esztendős fia hamarosan elveszíti az ülését a Haasnál. A hírek szerint a 35 éves Nico Hülkenberg lehet az utódja. 

A Forma–1 korábbi vezetője azt mondta, nem lepődött meg, hogy a Haas a rutint választja a fiatalság helyett. 

„Nem a kor számít, hanem a mentális állapot. Nézzük meg Juan-Manuel Fangiót – ő annyi idősen kezdte, amikor mindenki régen abbahagyta” – mondta Ecclestone 

Kifejtette, Mick Schumachernek talán el kell felejtenie a Forma–1-et, és más motorsport-kategóriákra kéne koncentrálnia. A neve a legnagyobb teher neki, de igyekszik megfelelni, amennyire csak tud. És ez az, amiből eredeztethetők a gondjai. Ezért felejtse el az egészet, és nyerjen valami másik kategóriában – nyilatkozta Ecclestone.

Amikor megkérdezték a témával kapcsolatban, Schumacher azt mondta Brazíliában: „Az a tervem, hogy folytatom.”

Ami Ecclestone „tanácsát” illeti, a fiatal német a Bildnek így nyilatkozott: „Nehéz elfelejteni a Forma–1-et. Túlságosan szeretem, ezért nem fogok ilyet csinálni. Mindenkinek mindig mindenről van véleménye, de engem csak azok véleménye érdekel, akik fontosak számomra” – írta a portál.

Kapcsolódó írásaink