Sport

Verstappen nyert Mexikóban

Verstappen, Hamilton és Perez végzett a dobogón

Max Verstappen nyerte a 2022-es Mexikói Forma–1-es Nagydíjat. Lewis Hamilton második, míg a hazaiak kedvence, Sergio Perez a harmadik lett. 

Verstappen nyert Mexikóban
Verstappen és Perez
Fotó: AFP

Verstappen kapta el legjobban a rajtot, míg a második helyre Hamilton, a harmadikra pedig Perez zárkózott fel. Russel a második helyről a negyedikre esett vissza.

A verseny első előzéseire a 9. körig kellett várni. Ricciardo Zhou-t, míg Albon Mick Schumachert előzte meg. Ezzel az ausztrál a 12., míg a brit a 17. helyen folytathatta a futamot.

A 13. körben a 15. pozícióért Gasly megelőzte Strollt, azonban mind a ketten elhagyták a pályát, ennek ellenére a francia nem adta vissza a pozíciót. Pár körrel később a francia meg is kapta az öt másodperces büntetését az esetért.

A kerékcserék sorát a 18. körben Lance Stroll kezdte. A hazai versenyét teljesítő Sergio Perez a 24. körben hajtott a boxba új kerekekért, amivel értékes időt vesztett, mivel a csapat nem tudta elég gyorsan lecserélni az abroncsait. Egy körrel később az élről Verstappen is teljesítette első kerékcseréjét.

A kerékcserék után Verstappen, Hamilton, Perez, Russel sorrendben folytatódott a futam.

Az 51. körben Ricciardo megpróbálta megelőzni Tsunodát, eközben összeértek, a japán autója fel is emelkedett a pályáról. Ricciardo a 11. helyen folytatta a futamot, de Tsunodának a boxban végződött a hétvége. Az ausztrál 10 másodperces időbüntetést kapott az eset miatt. 

A 65. körben Alonso motorhiba miatt feladta a versenyt, aminek következtében virtuális safety car következett.

A 71. kör végén Max Verstappent intette le elsőként a kockás zászló. A holland mellett Hamilton és Perez állhatott fel a dobogóra. Őket Russel, Sainz, Leclerc, Ricciardo, Ocon, Norris és Bottas követte a pontszerző helyeken. 

Ezzel az eredménnyel Max Verstappen az első olyan pilóta, aki egy szezonon belül 14 győzelmet szerzett.

Kapcsolódó írásaink