Sport

Olimpiai bajnokokra emlékezett a MOB

Bár kis ország vagyunk, nagy sportnemzet. Magyarország 308 olimpiai bajnokkal büszkélkedhet, de közülük már csak 139-en élnek. A Magyar Olimpiai Bizottság, a sportpolitika képviselői és sokan mások az elhunytak előtt tisztelegtek csütörtökön a Farkasréti temetőben.

Olimpiai bajnokokra emlékezett a MOB
A Magyar Olimpiai Bizottság, a sportpolitika képviselői és sokan mások az elhunytak előtt tisztelegtek csütörtökön a Farkasréti temetőben
Fotó: Facebook

Búcsúzni sohasem könnyű, de nemes kötelesség – mondta az Olimpiai Himnusz meghallgatása után Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a Farkasréti temetőben. A szervezet 1994 óta rendszeresen megemlékezik halottairól. Az Olimpiai Bajnokok Falán 169 név szerepel. A 308 magyar olimpiai bajnok közül 139 van még köztünk. A legutóbb Marosi Paula, Korondi Margit, Bodó Andrea és Csollány Szilveszter hunyt el.

Az olimpia.hu tudósítása szerint Gyulay Zsolt köszönetet mondott azoknak a hagyományőrzőknek és külön a Magyar Olimpiai Akadémiának, akik részt vállalnak az elhunyt olimpikonok emlékének megőrzésében.

A megemlékezésen Schmidt Ádám sportállamtitkár, a MOB nevében Gyulay Zsolt és Sákovicsné Dömölky Lídia helyezett el koszorút, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztályának nevében pedig Iglói-Nagy István főosztályvezető és Gyurta Dániel Nemzetközi Olimpiai Bizottsági tag, olimpiai bajnok úszó koszorúzott. Az emlékfalnál elhelyezte virágait a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja, a Magyar Olimpiai Akadémia, számos sportszövetség és olimpiai iskola – jelentette az MTI.

Kapcsolódó írásaink