Sport

Műtét nem lesz, de a válogatottság is ugrott

Most már biztos: Szöllősi-Zácsik Szandra vállsérülés miatt lemarad a november 4-én kezdődő női kézilabda Európa-bajnokságról.

Műtét nem lesz, de a válogatottság is ugrott
Szöllősi-Zácsik Szandra és Elek Gábor, a Ferencváros kézilabdacsapatának vezetőedzője
Fotó: fradi.hu

A balátlövő klubja, a Ferencváros honlapja hétfőn azt közölte, hogy Szöllősi-Zácsik korábban már műtött vállát ugyan nem kell ismét megoperálni, de a felépülése több hetet vesz igénybe. A 85-szörös válogatott játékos a Krim Ljubljana elleni október 9-i Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. A karját se tudta felemelni…

„A kivizsgálás és az MR-felvétel azt mutatta, hogy nagy kiterjedésű ödéma van a felkar csontjában. További vizsgálatok várnak még a játékosra, de a rehabilitációt megkezdtük már” – nyilatkozta Pavlik Attila csapatorvos.

„Bizonyos mozdulatokra érzek még fájdalmat, de a hétköznapi életre már alkalmas a karom. Elkezdtem a rehabilitációt, járok kezelésekre, és várom, hogy javuljon a helyzet. Sajnos az Európa-bajnokság kimarad számomra, de annak örülök, hogy nem lett még súlyosabb a sérülés. A meccs után nagyon féltem attól, hogy újra műtétre lesz szükség” – mondta Szöllősi-Zácsik a Fradi sajtóeseményén.

A magyar női kézilabda-válogatott Svájccal, Horvátországgal és Norvégiával találkozik Ljubljanában a csoportkörben, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

Kapcsolódó írásaink