Sport

Mancini szerint kiegyenlítettek az esélyek

Az olasz kapitány Marco Rossi miatt örül a magyarok sikereinek

Roberto Mancini megerősítette, hogy Olaszország ismét felállítási rendszert válthat a magyarok elleni mérkőzésre.

Mancini szerint kiegyenlítettek az esélyek
Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Magyarországon játszani soha nem könnyű, de örülök, hogy ilyen jól szerepeltek a Nemzetek Ligájában, különösen azért, mert szövetségi kapitányuk, Marco Rossi a korábbi csapattársam – mondta Roberto Mancini a Puskás Arénában, a hétfői Nemzetek Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. – Az esélyeket ötven–ötvenszázalékosnak ítélem meg, mert a magyaroknak a döntetlen is elég. Az a tény, hogy itt küzdünk az első helyért 90 perccel a vége előtt az úgynevezett halálcsoportban, már most örömteli, úgyhogy mindent beleadunk.”

Az olasz kapitány beszélt Ciro Immobiléről, aki már a repülőtéren tartózkodott a csapattársaival, de végül mégsem utazott el. A hírek szerint a Lazio elnöke, Claudio Lotito megtiltotta Immobilének az utazást, mégpedig elővigyázatosságból, nehogy rásérüljön húzódására.

 „Megpróbáltuk, Immobile mindent megtett, hogy velünk jöhessen, de reggel úgy döntöttünk, nem éri meg a kockázat” – mondta Mancini.

Edzenek az olaszok a Puskás Arénában
Edzenek az olaszok a Puskás Arénában
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Giacomo Raspadori szerezte az egyetlen gólt pénteken az angolok elleni meccsen, Olaszország erősebbnek tűnt az új, 3-5-2-es felállásban, de Mancini nem válaszolt arra, hogy mit tart meg azokból a hétfői mérkőzésre.

„Változtatunk majd, és meg kell néznünk, milyen formában vannak a srácok. Türelmesnek kell lennünk, támadnunk kell, de az is fontos, hogy jól védekezzünk, mert a magyar válogatott 70 000 ember előtt győzni akar.”

A játékosok közül az Európa-bajnok középpályás, a brazil származású Jorginho beszélt: „Engem nem lepett meg a magyar csapat kiváló szereplése, most már jó ideje kimagaslóan teljesít, elég ha csak az Eb-re gondolunk. Ebben a stadionban pedig különösen megnehezíti az ellenfelek dolgát.”

Jorginho, a Chelsea brazil születésű olasz válogatottja
Jorginho, a Chelsea brazil születésű olasz válogatottja
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Kapcsolódó írásaink