Sport

Amerikai kerékpárcsapatnál folytatja Peák Barnabás

A másodvonalat jelentő Pro Teamek (korábbi nevükön prokontinentális csapatok) közé tartozó amerikai klub a közösségi oldalán jelentette be a 23 esztendős magyar bringás érkezését

Az amerikai Human Powered Health csapatánál kerekezhet Peák Barnabás.

Amerikai kerékpárcsapatnál folytatja Peák Barnabás
Peák Barnabás a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán, az egyéni időfutamon a budai Várban, a Szentháromság téren Budapesten 2022. május 7-én
Fotó: MTI/Varga György

Idén a Tour de Hongrie-n is részt vett a Human Powered Health, amelynek talán legismertebb kerékpárosa a kiváló időfutammenő, Giro d'Italia-szakaszgyőztes amerikai Chad Haga, aki nyolc évet tekert a világelitet jelentő World Tourban.
Peák jelenleg a világelitbe tartozó belga Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux kerékpárosa, a májusi Girón pedig élete első háromhetes körversenyét teljesítette segítőként, és zárt összetettben a 110. pozícióban. Márciusban második volt egy holland egynaposon, nyáron a magyar bajnokságon az időfutamot második, a mezőnyversenyt harmadik helyen zárta, majd ugyancsak harmadik lett a V4 nemzetközi verseny magyar szakaszán, és ott volt a müncheni Európa-bajnokságon.

A 2017-es Tour de Hongrie-n második Peák 2018-ban és 2020-ban is megnyerte az időfutam-bajnokságot, előbbi évben a mezőnyversenyben is diadalmaskodott az ob-n.

Kapcsolódó írásaink