Sport

Világklasszist igazolt a Bayern München

Matthijs de Ligt több mint hetvenmillió euróba került

A német és az olasz sajtó is azt állítja, hogy Matthijs de Ligt ügyében megszületett a megállapodás a Juventus és a Bayern München között. A holland középhátvéd a német bajnokhoz igazol.

Világklasszist igazolt a Bayern München
De Ligt a Bayern Münchenhez tart
Fotó: AFP/Filipe Amorim

Matthijs de Ligt az Ajaxban tűnt fel, majd 2019-ben igazolt a Juventushoz, ahol a legutóbbi három idényben alapembernek számított, minden évben legalább 27 bajnokin játszott. Mindazonáltal formájával nem voltak mindig elégedettek Torinóban.

Idén nyáron előbb angol élklubok érdeklődtek iránta, de ő és a Juventus is végül a Bayernt választotta. Az olaszok eleinte százmillió eurós árat szabtak érte, de az elmúlt hetekben kiderült, hogy ennyit egyetlen kérő sem akar adni érte. A Kicker szerint hetvenmillió eurónál valamivel több a mostani vételár. A hátvéd ötéves szerződést köt. A Bayern ma elrepül az Egyesült Államokba, egyelőre nem tiszta, hogy De Ligt a többiekkel tart-e, vagy esetleg később csatlakozik hozzájuk. A bajorok két mérkőzést játszanak majd a túrán, az elsőt csütörtökön Washingtonban, a másodikat három nappal később Green Bayben, Wisconsinban.

A Bayern máris elköltötte a Lewandowskiért a Barcelonától kapott körülbelül ötvenmillió eurót, s még rá is kellett tenni az összegre egy keveset…

Ugyancsak a Bayernbe tart Frenkie de Jong, aki hajdanán az Ajaxban De Ligt klubtársa volt. A középpályás nem szívesen menne a Manchester Unitedba, pedig az angolok nagyon akarják. A Barcelonában állítólag Xavi, a vezetőedző közölte vele, hogy nem számol vele az alapemberek között.

Ebben az ügyben még távoli a megállapodás, Frenkie de Jong elutazott a Barcelonával az Egyesült Államokba, Miamiba. A katalánok szerdán az Inter Miami együttesével játszanak ott bemutató mérkőzést.