Sport

Újabb angol vizsga a Farkasok stadionjában

Két egymást követő mérkőzésen egy éven belül korábban csak egyszer, 1953–1954-ben maradt veretlen az angolok ellen a magyar válogatott. Háromszor még sohasem.

Újabb angol vizsga a Farkasok stadionjában
A 21 éves Szoboszlai a huszonkettedik válogatott mérkőzésére készül
Fotó: MH/Török Péter

Alkalmasint ez is különlegességet ad a ma esti Nemzetek Ligája-mérkőzésnek, de összességében egy újabb jó eredmény megkoronázná az eddigi júniusi szereplést. Mindazonáltal – persze ne legyünk se kishitűek, se pesszimisták – a mérkőzés esélyesei az ebben a hónapban még nyeretlen angolok. De akkor tegyük azt is hozzá: egy nagyon nem kívánt, de az alapvető erőviszonyokból alkalmasint következő vereség sem tenné semmissé a Puskás Arénában játszott két mérkőzés dicsőségét.

Az egyik kérdés nyilvánvalóan az, hogy fognak-e harmadszor is olyan tompán, ötlettelenül futballozni az angolok, mint előtte Wembley-ben és a Puskás Arénában?

„Meg akarjuk nyerni a meccset, de ebben az időszakban további céljaim vannak, amelyeket megpróbálok elérni, bevetni friss játékosainkat, fontos a teljes keret” – mondta Gareth Southgate a tegnap délutáni sajtótájékoztatón, amelyen egyébként, hasonlóan a budapesti mérkőzés előttihez, újra Harry Kane társaságában vett részt. Hozzátette: „Sokaknak nehéz dolga van Magyarországgal, amely erős csapat.”

Az angolok a legutóbbi három mérkőzésükön nem szereztek akciógólt. Kane hosszan beszélt arról, hogy szeretnék megtörni ezt a rossz sorozatot, majd mindketten kiemelték, amit ilyenkor minden csapatkapitány és szövetségi kapitány szokott: „Nagyszerű a keretben a harci szellem, a játékosok éhesek a sikerre.” Az angoloknál csak Phil Foden játéka kérdéses, Southgate azt mondta, csak kedden derül ki, milyen állapotban van a csatár.

A magyar keret az eltiltott Gulácsi Péter és az Egyesült Államokba visszatérő Sallói Dávid nélkül kelt útra hétfőn Birmingham felé, Wolverhamptonba. Ez lesz mindössze a második alkalom, hogy a nemzeti tizenegyünk Angliában nem a fővárosban játszik a három­oroszlánosok ellen, hanem a Wanderers, a Farkasok stadionjában.

Marco Rossi néhányszor keltett már meglepetést az összeállítással, most nincs nagyon sok reális variá­ciós lehetősége, alighanem annak alapján jelöli ki a kezdő tizenegyét, ki, milyen állapotban van az elmúlt tizenegy nap három mérkőzése után. A legvalószínűbb, hogy a Dibusz – Lang, Orbán, Szalai Attila – Fiola, Styles, Schäfer, Nagy Zsolt – Sallai, Szalai Ádám, Szoboszlai tizenegy kezd, Gazdag, Nego és Nagy Ádám a három leginkább bevethető tartalékjátékos.

Nemzetek Ligája, A divízió, C csoport, 20.45. Anglia–Magyarország, Németország–Olaszország.
A csoport állása: 1. Olaszország 5 pont, 2. Magyarország 4, 3. Németország 3,4. Anglia 2.

Kapcsolódó írásaink

Tisztes helytállás

ĀBarella és Pellegrini góljaival vezettek az olaszok, öngóllal szépített a magyar válogatott a Nemzetek Ligája második fordulójában - 2-1

Jó magyar csapatra számít Southgate

ĀPozitív koronavírustesztet produkált Phil Foden, a magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő angol labdarúgó-válogatott támadója