Sport

Rajna Miklós: Készen leszünk péntekre

A hozzá hasonlón eddig százszázalékos szlovénok elleni, a feljutás szempontjából is kulcsfontosságú rangadón lép jégre pénteken a ljubljanai divízió I/A jégkorong-világbajnokságon a magyar válogatott, melynek elsőszámú kapusa, Rajna Miklós szerint „készen lesznek” a fontos összecsapásra.

Rajna Miklós: Készen leszünk péntekre
A magyar jégkorong-válogatott
Fotó: jegkorongszovetseg.hu

Sean Simpson szövetségi kapitány együttese csütörtökön szabadnapos, a játékosok egy közel másfél órás edzésen vettek részt.

„Örülünk a két győzelemnek, eddig jó volt a csapatteljesítmény. Pénteken a hazaiak ellen is az a cél, hogy úgy védekezzünk, mint a dél-koreaiak és a litvánok ellen, amikor csak egy-egy gólt kaptunk” - mondta az MTI-nek az Újpest kapusa, aki összesen 54 lövésből 52-öt fogott meg az 5-1-es és a 2-1-es siker alkalmával.

„Elemezzük majd a szlovénok játékát, és készen leszünk péntekre. Eddig kétféle mérkőzésünk volt, akkor sem engedtünk ki, amikor elhúztunk Dél-Korea ellen, és akkor is végig összpontosítottunk, amikor szoros volt a csata Litvánia ellen” - tette hozzá.

Vas János - aki több mint két évtizede válogatott már - hangsúlyozta, Szlovénia és Magyarország a két top csapat Ljubljanában, és a körülmények lehetővé teszik, hogy két csapat jusson fel az elitbe.

„Láttuk az ellenfeleket, és nyugodt szívvel mondhatom, hogy már jobbak vagyunk a világranglistán még elénk rangsorolt Dél-Koreánál, a sokat fejlődött litvánokat is legyőztük már kemény mérkőzésen” - mondta Vas. - „A szlovén csapat nagyon összeszokott, kis túlzással kiskoruk óta együtt játszanak. Eddig sikerült betartani a taktikai utasításokat, csináltuk, amit kellett. Biztos, hogy támadásban jók lesznek a hazaiak, akik Romániát nagyon megszórták, 9-1 lett a vége. Így nekünk főleg a védekezésre kell majd figyelni, az adódó lehetőségeket pedig be kell lőni.”

A három góljával és egy gólpasszával a házi kanadai listát 4 ponttal vezető Erdély Csanád kiemelte, hogy a szerdai, második győzelem után csak a következő, pénteki meccsre összpontosítanak.

„Lélektanilag fontos lenne, hogy az első gólt mi szerezzük, és végig nagy intenzitással kell játszanunk. Sok korongbedobást kell megnyernünk, és az egy-egy elleni csatákat. Mind a négy sorunknak jól kell pörögni, a győzelemhez mindenkinek hozzá kell tenni a maximumot” - mondta a Fehérvár csatára.

A magyar csapat tétmérkőzésen még sohasem tudta legyőzni Szlovéniát. A 10 vb-összecsapáson a rivális 55 gólt lőtt, a magyarok csak 12-öt. Az utolsó hét tétmeccsen még rosszabb az arány: csupán öt magyar találat, szemben a 29 szlovénnel. A két gárda legutóbb április 19-én találkozott Székesfehérváron, akkor 3-0-ra diadalmaskodtak a szlovénok. Az örökmérleg hat magyar és 27 szlovén siker mellett két döntetlen.

Ljubljanában ez a két csapat százszázalékos két játéknap után. Amennyiben a magyarok győznek, akkor hatalmas lépést tesznek a feljutás felé, de vereség esetén sincs ok aggodalomra, ugyanis vasárnap még találkoznak a román együttessel. A 11 székellyel és hat honosítottal felálló riválisnak az esetleges körbeverés jelenleg nem kedvez, lévén nyolc góllal kikapott a szlovénoktól.

Kapcsolódó írásaink

Kiszenvedett győzelem a vb-n

ĀA magyar jégkorong-válogatott Dél-Korea legyőzése után szoros mérkőzésen 2–1-re nyert a litván csapat ellen a ljubljanai divízió I/A világbajnokságon, így két játéknap után százszázalékos