Sport

Két fontos pont a tét a németek ellen

Kézilabda. Csehország és Szlovákia legyőzése után a magyar női válogatott már középdöntős

Hullámzó, de javuló teljesítménnyel a magyar válogatott 32–29-re nyert a cseh együttes ellen Llíriában, a spanyolországi világbajnokságon. A németek elleni, ma esti csoportrangadón csapatunk megduplázhatja a középdöntőbe viendő pontjait.

Két fontos pont a tét a németek ellen
Háfra Noémi arcán az összpontosítás és az eltökéltség: nem tudta őt megállítani Kordovska
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A minimális célt a tartalékos magyar válogatott már teljesítette, bejutott a spanyolországi női világbajnokságon a középdöntőbe, de nem mindegy, hogy két vagy négy pontot visz magával a hatcsapatos csoportba. Együttesünk a második mérkőzésén ugyan már jobban játszott, mint csütörtök este, de a védekezése még mindig elég lyukas, ugyanúgy 29 gólt kapott, mint a szlovákoktól.

Bár Szikora Melinda a 47 lövésből csak kilencet védett, mégsem cserélte le Bíró Blankára Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, aki szerint: „Tévedtem az előző mérkőzés után, amikor azt mondtam, hogy 29 kapott góllal nem lehet nyerni, ma mégis újra sikerült. A védekezés valamennyit javult a szlovákok elleni mérkőzés óta, viszont kiderült, hogy a visszarendeződéssel még mindig gondjaink vannak. Tehát mindig van valami, amiben lehet fejlődni, vasárnap már a németek ellen készülünk, és ezeket a javítandó hibákat is megnézzük közelebbről.”

A mérkőzés magyar hőse a 13 lövésből 11 gólt szerző Klujber Katrin volt: „Olyan jó labdákat kaptam, amikből ilyen sikeres befejezések adódtak előttem. A támadás mellett már védekezésben is egyre nagyobb szerepet kapok, ám nagyon sok gyakorlás kellett ahhoz, hogy egy világbajnokságon így teljesítsek. Az elsőben nem, de második félidőben már zártabban védekeztünk, akkor már Szikora Melindának is könnyebb feladata volt a kapuban. Remélem a következő mérkőzésen már az első perctől ilyen lesz a játékunk támadásban és védekezésben is, mert a németek elleni találkozó sokkal keményebb lesz” – nyilatkozta az MTI-nek a Ferencváros jobbátlövője.

Remek teljesítmény nyújtott Márton Gréta is, aki góljai mellett háromszor labdát is szerzett. Együttesünk ma este 20.30-tól Németország ellen zárja a csoportkört. Ellenfelünk szombat este 36–22-re legyőzte szlovák együttest, amely a továbbjutásért csatázik az utolsó csoportfordulóban a csehekkel. A szerdán kezdődő középdöntőbe az első három helyezett jut, és magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A magyar együttes a középdöntőben a Koreai Köztársasággal és Dániával, illetve a Kongói DK-val vagy Tunéziával mérkőzik Granollersben.

E csoport, 3. forduló: Magyarország–Csehország 32–29 (17–15), Németország–Szlovákia 36–22 (17–12).
Az állás: 1. Németország 4 pont (67–43), 2. Magyarország 4 pont (67–58), 3. Csehország 0 pont (50–63), 4. Szlovákia 0 pont (51–71).

Kapcsolódó írásaink