Sport

A védekezésen múlhat a csehek elleni siker

A gyenge kezdés ellenére biztos magyar győzelem a szlovákok ellen a világbajnokságon

Szlovákia legyőzése után ma este a magyar női kézilabda-válogatott a cseh együttessel mérkőzik a spanyolországi világbajnokság csoportkörének második fordulójában.

A védekezésen múlhat a csehek elleni siker
Háfra Noémi szinte hibátlan teljesítményt nyújtott a szlovákok ellen
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Minden kezdet nehéz… Na, de ennyire? A sérülések miatt megfiatalított magyar válogatott nagyon lámpalázasan kezdett a szlovákok ellen, az első félidőben gyengén védekezett, így nem tudott előnyt szerezni (16–16). A beálló Nikoleta Trúnková akkor dobott gólt, amikor akart… A második félidőben aztán feljavult csapatunk védekezése, így sikerült ötgólos előnyt szerezni és biztosan nyerni.

„Az első félidőben a védekezésünket a káoszhoz tudnám hasonlítani. A második felvonásban javult a kapusteljesítmény és a védekezés is, ennek köszönhetően a lányok gyors gólokkal egy hatos sorozatot produkáltak, amivel elléptek, és végül sikerült győzniük. Az út elején vagyunk, bízunk benne, hogy a játékunk mérkőzésről mérkőzésre javulni fog” – mondta bizakodva Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A mérkőzés legjobbjának megválasztott, nyolc lövésből hét gólt szerző Háfra Noémi úgy látta: „Feszültebbek voltunk, mint októberben, az Eb-selejtezőn, Szlovákiában, hiszen ezt a mérkőzést mindenképpen meg kellett nyernünk.” Hasonlóan vélekedett a szintén hét gólt szerző Klujber Katrin is: „Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjünk. A második félidőben szerintem megtaláltuk egymást, ez hozta ki a két csapat közti különbséget” – mondta a Ferencváros jobbátlövője.

Ma este még nehezebb vizsga következik a csehek ellen, akik a nyitófordulóban 31–21-re kikaptak a németektől. A két válogatott legutóbbi mérkőzésén, a 2017-es németországi világbajnokság csoportkörében csapatunknak csak 30–29-re sikerült nyerni. A csehek a múlt héten felkészülési tornát rendeztek, amelyen Svájctól 29–25-re, a norvég B válogatottól 26–25-re kikaptak, Izlandot viszont 27–25-re legyőzték.

Klubrekordot javított a Veszprém

Nagyon visszavágott a Veszprém a Dinamo Bucuresti-nek az idegenbeli kétgólos verségért, mert hazai pályán 47–32-re nyert a férfi Bajnokok Ligája csoportmérkőzésén. Ezzel Lékaiék megjavították a 46 gólos klubrekordjukat, amelyet 14 éve a szlovák Povaszka Bystrica ellen értek el. A magyar csapat a 47 találatával a harmadik az 50 gólos Kiel (2007) és a 48-as Hamburg (2010) után a Bajnokok Ligája ranglistáján.
(MS)

Kapcsolódó írásaink