Sport

Az MLSZ gondolkodik az NB I. létszámának emelésén

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke interjút adott a Portfolio.hu portálnak. Ebben előre vetítette, hogy 2025-ig biztosan Marco Rossi marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Az MLSZ gondolkodik az NB I. létszámának emelésén
Csányi Sándor, az MLSZ elnöke biztos abban, hogy Marco Rossi marad
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Megbeszéltük Rossival, hogy marad a szerződése végéig, vagyis 2025-ig a kapitány, és abban bízom, hogy majd azt követően is tudunk új szerződést kötni vele” – fejtette ki. Megerősítette, bízik az olasz szakvezetőben, aki összességében jó csapatot rakott össze, nem véletlen, hogy voltak is megkeresései, nem is rossz csapatoktól.

Beszélt az európai, illetve a nemzetközi szövetségtől kapott pénzbüntetésekről és zárt kapus szankciókról is, ennek kapcsán először beszélt a sajtó nyilvánossága előtt arról, hogy az MLSZ a vénaszkenner bevezetését tervezi a stadionokban a szurkolók minél hatékonyabb azonosíthatósága érdekében. A kérdés kapcsán így fogalmazott: „A legnagyobb probléma az, hogy egy stadionban hangfelvételt készíteni, bizonyítani, hogy ki mit mondott, nagyon nehéz, de azt jól lehet látni, hogy ki dobál, ki provokálja majommozdulatokkal a játékosokat stb.

Egyeztettünk az adatvédelmi biztos hivatalával, hogy megfelelő módon végezzük a rendbontók azonosítását, és azokat, akik nagy büntetést hoznak a szurkolótársaik és a szövetség nyakára, örökre ki fogjuk tiltani a futballpályákról. Amíg ezt nem tudjuk megoldani, addig az is felmerült, hogy esetleg be kellene zárnunk a B-közepet, annak ellenére, hogy ott is nagyon sok olyan szurkoló van, aki teljesen elfogadható módon viselkedik, és sokat tesz hozzá a stadion hangulatához, a csapat támogatásához.” De még mindig kisebb veszteség lenne, mintha 65 ezer szék lenne üres a Puskás Arénában.” (Szóhasználatában vélhetően a válogatott legfanatikusabb szurkolói magjára célzott.)

Az NB I.-ről szólva elmondta, szerinte a színvonal jelentősen javult az elmúlt időszakban, ugyanakkor fájlalta, hogy a nagy vidéki bázisok gazdag hagyományokkal rendelkező csapatai, például a Győr, a Pécs, a Szeged, a Békéscsaba nem az élvonalban játszanak. Különösen figyelemre méltó volt a szurkolók által gyakran kritizált létszámkérdéssel kapcsolatos mondata: „Gondolkodunk is azon, hogy megemeljük az NB I. létszámát, ezzel párhuzamosan pedig csökkentjük az NB II-ét.” Az MLSZ elnöke kijelentette, nagyon ellenzi, hogy sok külföldi futballista szerepel a magyar csapatokban. „Ez számomra érthetetlen, és az is érthetetlen, hogy a tulajdonosok miért nem keményebbek ebben a kérdésben” – mondta.

Kapcsolódó írásaink

Csúcs ez a brazil csapat?

ĀAz ötszörös világbajnok válogatott olyan sorozatban van, amilyenben még egyetlen más alakulat sem volt a világbajnoki selejtezők történetében