Sport

Sákovicsné Dömölky Lídia bekerült a vívó Hírességek Csarnokába

Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai és világbajnok tőröző bekerült a sportági Hírességek Csarnokába.

Sákovicsné Dömölky Lídia bekerült a vívó Hírességek Csarnokába
Sákovicsné Dömölky Lídia lakásában a tokiói relikviák fontos helyet kaptak
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A hazai vívószövetség honlapjának beszámolója szerint az elnökség javaslatára és a nemzetközi szövetség (FIE) döntése értelmében vált a Hall of Fame tagjává a 1964-es tokiói olimpián csapatban arany-, előtte, Rómában és utána, Mexikóvárosban ezüstérmes, egyéniben egyszeres, a válogatottal négyszeres világbajnok sportember, aki idén ünnepelte 85. születésnapját.

A hunfencing.hu emlékeztet rá, hogy Dömölky Lídia kivételes pályafutása után edzőként és sportújságíróként dolgozott évtizedeken keresztül, és a mai napig aktív résztvevője a magyar vívásnak, „díszvendégként, őszinte szurkolóként az itthoni helyszíneken rendszeresen köszönthetik” őt.

A sportági hírességek csarnokának már 14 magyar tagja van. Korában Bay Béla, Elek Ilona, Fenyvesi Csaba, Gedővári Imre, Gerevich Aladár, Kamuti Jenő, Kárpáti Rudolf, Kovács Pál, Kulcsár Győző, Nagy Tímea, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál és Szabó Bence került be.
 

Kapcsolódó írásaink

Hivatalosan is véget ért a tokiói olimpia

ĀA záróünnepséggel véget érnek az idei ötkarikás játékok - A ceremónián Kopasz Bálint vitte a magyar zászlót - Orbán Viktor: Bajnokaink, akik összekötnek minden magyart