Sport

Telegdy Ádám ötödik lett 200 méter háton

Telegdy Ádám ötödik lett 200 méteres hátúszásban a tokiói olimpián.

Telegdy Ádám ötödik lett 200 méter háton
Az ötödik helyezett Telegdy Ádám a célban a 200 méteres hátúszás döntőjében
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Kőbánya SC versenyzője pénteken is remek úszással rukkolt elő: egy napja mindössze két századdal maradt el 1:56.17 perces egyéni legjobbjától, ezúttal viszont ugyanennyivel javította meg, és az 1:56.15-ös idejével nem sokkal maradt el a negyedik helytől.

Objektum doboz

A dobogóra azonban nem volt esélye, mert a győztes orosz Jevgenyij Rilov, valamint a címvédőként indult amerikai Ryan Murphy, illetve a brit Luke Greenbank kiemelkedett a mezőnyből.

„Egy olimpián csak a helyezés számít, nem az idő. Én már azzal teljesítettem a célomat, hogy fináléba kerültem, így a mai egy igazi örömúszás volt. Nagyon elégedett vagyok az ötödik hellyel” - mondta a világbajnoki hetedik helyezett úszó.

Burián Katalin tizedik

A nőknél ugyanebben a számban Burián Katalin lemaradt a döntőről. A BVSC versenyzője sokáig jól tartotta magát, a hajrára azonban elfáradt és ötödikként csapott a célba a második elődöntős futamban.

A 2:07.43 perces egyéni legjobbjától jelentősen elmaradt, 2:09.65-tel csapott a célba, és összesítésben tizedik lett.

"Tegnap még csak meg sem erőltettem magam ennél jobb időnél, most pedig a lelkemet is kiúsztam egy rosszabbért. Ezerszer úsztam már ennél jobbat reggel is, úgyhogy azt gyanítom az átállás nem sikerült tökéletesen, mert sok európai úszik a vártnál gyengébben, ebben a számban például egyetlen döntős se lesz a kontinensről" - mondta könnyeivel küzdve Burián, aki úgy érezte, talán túl nagy volt rajta a teher, és emlékeztetett rá, másokánál többet tett abba bele, hogy végre olimpikon legyen, miután Rióról lemaradt.

Kapcsolódó írásaink