Sport

Pétervári-Molnár Bendegúz továbbjutásával kezdődött számunkra az olimpia

A magyar csapat számára is megkezdődött már a pénteki megnyitó ünnepség előtt az olimpia. Honfitársaink közül Pétervári-Molnár Bendegúz versenyzett először, evezősünk jól rajtolt a Sea Forest Evezőspályán, második lett az egypárevezősök második előfutamában és ezzel bejutott a szám hétfői negyeddöntőjébe.

Pétervári-Molnár Bendegúz továbbjutásával kezdődött számunkra az olimpia
Pétervári-Molnár Bendegúz
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar küldöttség egyetlen evezőse másodszor szerepel az olimpiai játékokon. Rióban 14. lett, most viszont a döntőbe jutást tűzte ki célul. Egyelőre jól halad terve megvalósítása felé. Előfutamában – ahol egy-egy brazil, cseh, iraki, kuvaiti, és norvég versenyzővel evezett – a legutóbbi olimpián kétpár evezősben bronzérmet szerzett, nem mellesleg kétszeres világbajnok Kjetil Borch bizonyult a legerősebb ellenfélnek.

A norvég hamar az élre állt, és végül hatalmas előnnyel nyert. A Budapest Evezős Egyesület 28 éves versenyzője 500 és 1000 méternél is a 3. helyen haladt, megelőzte őt a brazil Luca Verthein Ferreira is, de végül meg tudta előzni dél-amerikai vetélytársát és továbbjutott.

"Nem volt rossz ez a pálya, bár kicsit jobban szét voltam esve, mint szoktam, jobban be is savasodtam. Ez amiatt van, hogy a szervezetem még nem teljesen állt át, a kiutazás eléggé megviselt. A negyeddöntőre jobban ki kell magam pihennem, de a továbbjutás biztosan megvolt, jól kontrolláltam a pályát." - mondta az MTI-nek Pétervári-Molnár Bendegúz.

EVEZÉS
FÉRFIAK
Egypár. 1. előfutam: 1. Kjetil Borch (norvég) 6:54.46, 2. Pétervári-Molnár Bendegúz 7:04.42, 3. Luca Verthein Ferreira (brazil) 7:05.00 – Pétervári-Molnár továbbjutott