Sport

Az otthon zöld gyepén esélyesként kezd az FTC

Labdarúgó BL-selejtező

Rövid lett a nyári felkészülés legjobb csapataink számára, mert már ezen a héten selejtezőket játszanak az európai kupákban.

Az otthon zöld gyepén esélyesként kezd az FTC
A Ferencvárosi TC játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában az FC Prishtina játszott mérkőzés előtt a budapesti Groupama Arénában 2021. július 6-án
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencváros ma a koszovói Prishtina ellen mérkőzik a Groupama Arénában. A sorozatban harmadszor magyar bajnok zöld-fehérek ugyanazzal a céllal, de új vezetőedzővel vágnak neki a kvalifikációnak, Szergej Rebrovot nyáron Peter Stöger váltotta a kispadon. A keret nagy része viszont egyben maradt, eddig négy játékos – Marcel Heister, Isael, Lovrencsics Gergő és Michal Skvarka – távozott.

Hétfői hír, hogy Lovrencsics a Hajduk Split csapatához igazolt, és mivel idén nyáron lejárt a megállapodása a Ferencvárosnál, a horvátok ingyen szerezték meg a játékjogát. Az első párharc esélyese az FTC az előselejtezőből érkezett koszovói csapat ellen.

Sőt a Ferencvárosnak minden esélye megvan arra, hogy továbbjusson az első két fordulóból: az előző két idény remek szereplésének köszönhetően kiemeltként a második körre sem kapott nehéz ellenfelet, ugyanis a Prishtina búcsúztatása esetén a litván Zalgiris Vilnius vagy az északír Linfield vár rá.