Sport

Volner: Teljesült Európa szélsőliberálisainak kívánsága

Itt van a futball EB és teljesült Európa szélsőliberálisainak kívánsága: a sportot elárasztotta a politika. Most vagy az LMBTQ lobbiról kell hallani a sportesemények kapcsán, vagy a BLM mozgalomról, vagy a rasszizmusról. Csupa olyan téma, amelyet a liberálisok számukra kedvezőnek gondolnak, és világméretű kampányokat indítottak annak érdekében, hogy az identitáspolitikájukat meghatározó üzeneteik célt érjenek - írta Volner János független országgyűlési képviselő.

Volner: Teljesült Európa szélsőliberálisainak kívánsága
Volner János
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A sport ilyen módon történő kisajátítása nem egy új keletű dolog. Emlékezhetünk a különböző olimpiai bojkottokra, de ami most zajlik, mégis egyedülálló és példátlan - emelte ki az országgyűlési képviselő, hozzátette. hogy a szélsőliberális nézetrendszer minden fórumon keresztül hegemóniát hirdet szerte a világon, és aki nem hódol be ennek, arra egzisztenciális ellehetetlenítés, megbélyegzés, szellemi és médiaterror vár.

„Szerencsére Európában sokan vagyunk, akik úgy gondolják, hogy a sportnak a sportteljesítményről kell szólni, nem pedig a szélsőliberális identitáspolitikáról.”

Érdemes abba is belegondolni, hogy milyen méretű kihívás éri a jogállamot ezekkel az akciókkal. Vajon normálisnak tekinthető-e, hogy egy sportolót kirúgnak azért, mert egyszerűen más nézeteket vall, mint a klubjának a tulajdonosai? A jelenlegi helyzet a jobboldali pártok részére egyrészt óriási kihívást, másrészt pedig óriási lehetőséget jelent. Elő a nemzeti oldali jogvédelemmel! Európa konzervatív erőinek végre fel kell ismerniük a jogvédelemben rejlő lehetőséget, és a mindennapi ember oldalára állniuk a liberális szellemi terrorral szemben - zárta Volner János a sajtóközleményét.

Kapcsolódó írásaink