Sport

Hanga Ádám spanyol bajnok lett a Barcelonával

A Hanga Ádámmal felálló FC Barcelona nyerte a spanyol kosárlabda-bajnokságot.

Hanga Ádám spanyol bajnok lett a Barcelonával
Hanga Ádám, a Barcelona játékosa a Real Madrid elleni spanyol bajnoki döntőben
Fotó: AFP/NurPhoto/Oscar Gonzalez

Az Euroligában ezüstérmes katalán együttes azt követően, hogy a két győzelemig tartó finálé első felvonásán 89-75-re nyert az ősi rivális Real Madrid otthonában, a keddi második mérkőzésen hazai pályán 92-73-ra diadalmaskodott.

A magyar játékos 14 percet töltött a parketten, két-két pontja, lepattanója és gólpassza volt. A hazaiak legjobbja Nikola Mirotic volt 27 ponttal és ő vitte haza a legértékesebb játékosnak járó különdíjat is.

Objektum doboz

A Barcelona története 19. bajnoki címét nyerte, 2014 óta először diadalmaskodott. Hanga 2017 óta erősíti a csapatot, amely ebben az idényben a Spanyol Kupát is elhódította.

A lefújás után így ünnepeltek a Barca játékosai az öltözőben:

Objektum doboz

Hanga a Kossuth Rádiónak elmondta, elképesztő harc zajlik minden játékpercért, mégis óriási csalódás volt, hogy az Euroliga-döntőben csupán hét másodpercet tölthetett a pályán, ráadásul kikaptak.

„Nem adatott meg a lehetőség, hogy bizonyíthassak azon a meccsen, amiért az elmúlt húsz évben dolgoztam, de a bajnoki döntő egy kis visszaigazolás volt számomra, hiszen kezdőként játszottam mindkét mérkőzésen, és hasznos tagja voltam a csapatnak” - nyilatkozta. Hozzátette, tíz éve szerepel Spanyolországban és ez az első bajnoki címe.

Hanga emlékeztetett, hogy az elmúlt három évben is döntőt játszottak, de nem jártak sikerrel, a tavalyi vesztes finálé pedig még éhesebbé tettek őket, és személy szerint őt is.

„Ez az egész évben igazolódott, az egész csapat nagyon jól összpontosított. Négy döntőt akartunk játszani, ami sikerült, és ebből kettőt megnyertünk. Elképesztő érzés részese lenni ennek a csapatnak és történelmet írni a Barcelonával” - mondta a magyar kosaras.

Kapcsolódó írásaink