Sport

Fürjes Balázs bekerült a FINA vezetőségébe

 Fürjes Balázs meghívottként bekerült a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) vezető testületébe (Bureau).

Fürjes Balázs bekerült a FINA vezetőségébe
Fürjes Balázs
Fotó: MH

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) szombati hírlevele szerint a FINA dohai tisztújító kongresszusán született döntés arról, hogy az új Bureau-ba meghívottként bekerül a nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkár.

„Mindannyian örülünk, hogy Magyarországnak ezután is lesz képviselője a FINA vezető testületében” - kommentálta a döntést a MÚSZ elnöke, Wladár Sándor.

„Az előzetes egyeztetések során megállapodtunk Fürjes Balázs államtitkár úrral, aki amellett, hogy a soron következő kiemelkedő nagy események sikeréért dolgozik, a világszövetségen belül minden téren elősegíti a magyar érdekek érvényesülését.”

A FINA új vezérkara állandó tagként számít Fürjes munkájára mint a 2024-es rövidpályás úszó világbajnokság és a 2027-es vizes világbajnokság előkészületeiért felelős összekötő.

A kongresszuson a világszervezet új elnököt is választott, az uruguayi Julio Maglione helyét az eddigi első alelnök, a kuvaiti Husszein al-Musszalam vette át.
 

Kapcsolódó írásaink