Sport

Ismét a nemzeti régiókról szóló petíció aláírására buzdít Bölöni László

Fürjes Balázs államtitkárral és Szöllősi Györggyel, a Nemzeti Sport főszerkesztőjével járta be a Puskás Arénát Bölöni László többszörös bajnok labdarúgó, edző, az Írdalá kampány kezdeményezésére.

Ismét a nemzeti régiókról szóló petíció aláírására buzdít Bölöni László
Bölöni László határon túli magyarként kifejtette, nemes gondolat mellé állt, amikor aláírta az őshonos nemzeti régiók megerősítését indítványozó petíciót, amelyben remélhetőleg a többi európai kisebbség is megtalálja majd a helyét
Fotó: AFP

Az erről készült videóinterjúban a bajnokok fala előtt elmondta, örül annak, hogy jelenlétével képviselheti mindazokat a bajnokokat, akik a határon kívül rekedtek, ezért nem lehettek jelen a magyar sportéletben. „Az épület minden darabja a történelemről beszél, nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy kicsi molekula tudok benne lenni” - fogalmazott a sportoló.

Az Írdalá kampány egyik arcaként, határon túli magyarként kifejtette, nemes gondolat mellé állt, amikor aláírta az őshonos nemzeti régiók megerősítését indítványozó petíciót, amelyben remélhetőleg a többi európai kisebbség is megtalálja majd a helyét.

Objektum doboz

„Szédítő volt a lendület, amit a hazai kampány vége felé tapasztalhattunk. Valamennyiünk feladata, hogy ezt a lendületet újból visszanyerje az aláírásgyűjtő bizottság, hogy magával ragadja az embereket és újból nekilássanak gyűjteni” - tette hozzá.

Fürjes Balázs a beszélgetés végén kiemelte, „mindenkinek kutya kötelessége aláírni, úgyhogy tegyük meg!"

Emlékezetes, hogy Bölöni László az elsők között támogatta a székely ügyet és a koronavírus-járvány karantén időszakában Zoom-interjúban biztatta a határon innen és túl élőket a részvételre.

Kapcsolódó írásaink