Sport

Megrongálták Wichmann Tamás sírját

Ismeretlen tettesek megrongálták a februárban elhunyt kenuslegenda, Wichmann Tamás Farkasréti temetőben található sírját.

Megrongálták Wichmann Tamás sírját
Ismeretlenek ellopták Wichmann Tamás sírjáról a keresztet
Fotó: Facebook/Wichmann Ákos

A történtekről a kétszeres olimpiai ezüst- és egyszeres bronzérmes sportoló fia, Ákos számolt be a Facebookon. Azt írta, ellopták édesapja sírjáról a keresztet, amivel több, a sírban nyugvó családtaggal szemben is kegyeletsértést követtek el.

Wichmann Ákos azt is közölte, nem tesz feljelentést, mert szeretne esélyt adni a tettesnek, hogy magába nézzen, tegye jóvá a hibáját, és vigye vissza a keresztet a helyére.

Wichmann Tamás hosszan tartó, súlyos betegség után 72 évesen hunyt el idén február 12-én. A kilencszeres világbajnok kenust március 3-án helyezték örök nyugalomra a Farkasréti temetőben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom