Oktatás

340 milliárd forintos pályázat egyetemfejlesztésre

A Neumann János Program három fő területre fókuszál: az egészséges életre, a digitalizációra és a zöldátállásra

340 milliárd forintnyi pályázat indul csütörtökön az egyetemek számára tudományos és innovációs parkok létrehozására – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára az Óbudai Egyetem székesfehérvári campusán.

340 milliárd forintos pályázat egyetemfejlesztésre
Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára beszédet mond az egyetemeknek meghirdetett 340 milliárd forintnyi pályázat részleteiről tartott sajtótájékoztatón az Óbudai Egyetem székesfehérvári campusán 2024. május 2-án. Az egyetemek ettől a naptól tudományos és innovációs parkok létrehozására pályázhatnak
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Hankó Balázs elmondta, hogy a Neumann János Program három fő területre fókuszál: az egészséges életre, a digitalizációra és a zöldátállásra. A pályázat elindult, minden egyetemet arra ösztönöznek, hogy pályázzanak – tette hozzá.

Az államtitkár rámutatott, hogy a felsőoktatási intézményeknek kell benyújtaniuk a pályázatot május 24-ig az iparból érkező partnerek együttműködési szándéknyilatkozataival megerősítve.

Mint fogalmazott, nem más a cél, minthogy az olyan városokban, mint Székesfehérvár összekapcsolják az erős az ipart, a növekvő gazdaságot, a bővülő tudáskincset és a kiváló szakképzési lehetőségeket.

Kapcsolódó írásaink