Oktatás

A BM ismét kikéri a szülők és a pedagógusok véleményét

Ez az ötödik ilyen alkalom, amikor a szülők, illetve a pedagógusok online kérdőíven véleményezhetnek oktatással kapcsolatos kérdéseket

A Belügyminisztérium (BM) elkötelezett az oktatás minőségének javítása mellett, ennek érdekében ebben a tanévben is online kérdőíven kéri ki a szülők, a pedagógusok és az iskolaigazgatók véleményét az iskolai ügyekről – közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

A BM ismét kikéri a szülők és a pedagógusok véleményét
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

A kérdések a többi között az iskolai számonkérések gyakoriságára, a megváltozott tanév rendjére, a sportolási lehetőségekre, az iskolaőrségre, a pedagógusok munkavégzésére, a tanulók iskolai mobiltelefon-használatára vonatkoznak – írták.

Hozzátették: ez az ötödik ilyen alkalom, amikor a szülők, illetve a pedagógusok online kérdőíven véleményezhetnek oktatással kapcsolatos kérdéseket.

Az előző tanév felméréseiben 75 ezer pedagógus, 130 ezer szülő, gondviselő élt a véleménynyilvánítás lehetőségének ezen formájával – ismertették.

Az érintettek a KRÉTA- és a KIR-rendszeren keresztül kapnak értesítést. A kérdőív kitöltésére és visszaküldésére 2024. január 15-én éjfélig van lehetőség.

A kérdőíven szereplő kérdések megválaszolásán túl a szülők és a pedagógusok további javaslatokat is megfogalmazhatnak.

„A beérkezett válaszokat későbbi döntéseink során figyelembe vesszük” – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink