Nekrológ

Meghalt Sinéad O’Connor! Az ír származású énekesnő 56 éves volt

Az énekesnő már hosszú ideje mentális és kábítószer-problémákkal küzdött.

Az énekesnő halálhíréről a The Irish Times számolt be: a lap a halálának körülményeiről még nem közölt részleteket. -írta meg a blikk.hu

Meghalt Sinéad O’Connor! Az ír származású énekesnő 56 éves volt
Sinéad O’Connor
Fotó: Mandel NGAN / AFP

Sinéad O’Connor 1966-ban született Dublinban, egyik legismertebb slágere, a Nothing Compares 2 U 1990-ben jelent meg. Ez dal tette világhírűvé.

Nagy szomorúsággal tudatjuk, hogy szeretett Sinéadunk elhunyt. Családja és barátai le vannak sújtva – közölte a család az RTE-nek adott nyilatkozatában.

Az énekesnő már hosszú ideje mentális és kábítószer-problémákkal küzdött. A közösségi felületein az évek során többször írt arról, hogy véget vetne az életének, amivel jó párszor megrémítette a rajongóit. Aztán 2020-ban bejelentette, hogy elvonóra megy, 2021-ben pedig közölte, végleg visszavonul.

Akkor a közösségi oldalán közzétett posztjában így fogalmazott:

„Rengeteg traumával és abúzussal nőttem fel. Aztán rögtön a zeneiparba mentem. Soha nem tanultam meg igazán, hogyan éljek normális életet. Soha nem volt megfelelő idő a gyógyulásra. Én sem voltam kész rá.”

Ám hiába az elvonó, Sinéad O’Connor később teljesen összeomlott, miután a fia önkezével vetett véget az életének 2022. január elején. A fiú egy dublini pszichiátriáról szökött el, majd nem sokkal ezt követően véget vetett az életének Ennek nyomán az énekesnő ismét mélypontra került. A Twitter-oldalán akkor ezt írta:

Gyűlölöm magamat és az életemet Shane nélkül. Teljesen el vagyok veszve. Shane után fogok menni, ezek az utolsó napjaim. Egy szörnyeteg vagyok, aki nem érdemli meg, hogy éljen.

Bár az énekesnő halálának körülményei eddig tisztázatlanok, annyi biztos, hogy a mentális állapota labilis lehetett, egyik utolsó, pár nappal ezelőtti posztjában például azt írta, a fia, Shane halála óta semmi sem régi: "Azóta élőholt éjszakai lényként élek. Ő volt életem szerelme, lelkem lámpása."

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink