Montázs

Magyar fiút találtak a dzsungel közepén

Tökéletesen beszéli a nyelvünket, miközben sosem lakott Magyarországon

Vujity Tvrtko egy újabb varázslatos történetet hozott a YouTube-csatornáján egy magyar fiúról, aki a hawaii dzsungel kellős közepén született, és ma is ott él. Az igazi neve Kékedi József, de mindenki csak Kókusz Józsinak vagy Dzsungel Józsinak hívja őt. A film főszereplője sosem lakott Magyarországon, ám a nyelvünket csodálatosan beszéli. Józsi számára a saját magyarsága és az őserdő egyszerre jelenti azt, hogy minden – írja a Promotions.hu.

Magyar fiút találtak a dzsungel közepén
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Dzsungel Józsi kókuszokkal dolgozik, favágó és kókuszszüretelő szakember, és valószínűleg ő az egyetlen magyar, aki egy őserdő közepén született. A húszperces riportban Józsi beszél arról, hogy sikerült megtanulnia magyarul, hogyan sikerült megőriznie, megélnie a magyarságát, hogy melyik a kedvenc magyar étele, illetve arról is, hogy érezte magát, milyen első benyomások érték őt, amikor tizenkét évvel ezelőtt Magyarországon járt.

Józsi a videóban arra is kitér Tvrtko kérdései közepette, hogy mind a két szülője Magyarországról származott, amikor viszont anyukája Hawaiira érkezett, még nem tudott magyarul, az apukája viszont már angolul beszélt, így gyermekkorában egyszerre tanulta a két nyelvet. A magyar nyelv az élete szerves része, hiszen minden egyes nap hallgat magyar zenét, és magyarul is olvas. Amikor Tvrtko rákérdez, hogy melyik a kedvenc előadója, kiket szeret hallgatni a magyarok közül, akkor a riportban többek között a Tankcsapdát és a Halott Pénzt említi.

Józsi a dzsungelben, az Alohilani Orchideafarmon látta meg a napvilágot, ezen a farmon mesélt neki magyarul az édesanyja, itt tanította őt magyarul, illetve ezen a helyen mutatott neki magyar népdalokat, és tanította magyar szokásokra.

Józsi tehát az őserdőben lett igazi magyar ember.

A harmincadik születésnapján pedig egy óriási ajándékot is kapott, magyar állampolgárságot vehetett át. Nemrégiben pedig vett egy lávamezőt, ahol fehér ananászokat termeszt.

Kapcsolódó írásaink