Montázs

Szex Európa-bajnokság

Svédország valóban versenysporttá változtatja a szexet?

Azt hiszed, hogy jó vagy a szexben? Talán a legjobb a világon? Nos, talán végre lehetőséged nyílik arra, hogy bebizonyítsd mert a Svéd Szexszövetség tervei között szerepel egy nemzetközi szexverseny indítása – írja az IFL Science.

Szex Európa-bajnokság
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Több híradás szerint június 8-án rendezik meg az Európai Szexbajnokságot, amelyen 16 különböző ország versenyzői vesznek részt. A beszámolók szerint a Svéd Szexszövetség „a csábítást, a testmasszázst, az erotikus zónák felfedezését, az előjátékot, az orális szexet, a behatolást, a kitartást, a fizikai megjelenést, a pózok kivitelezését, a pózváltások kreativitását és az adott időn belüli orgazmusok számát nézné, hogy eldöntse, ki nyer”.

Akárcsak a hagyományos olimpiai versenyszámokban, a versenyzőket a kivitelezés nehézsége, valamint a művészi teljesítmény alapján értékelnék.

Sajnos mindazok számára, akik épp most készülnek felmondani a munkahelyükön, és teljes munkaidőben versenyszexelnének, a fenti információk nem elég biztatóak. Bár a szervezők abban reménykedtek, hogy a versenyszexet sportágként lehet majd bejegyeztetni, végül elutasították a kérelmet a pályázat hiányosságaira hivatkozva.

„Mivel a pályázat hiányos volt, a pályázó egyesületet utasították, hogy egészítse ki a pályázatot, és így pótolja a hiányosságokat” – áll a Nemzeti Sportszövetség közleményében. „A kérelmező szövetség nem tett eleget az utasításnak, és a hiányosságok olyan mértékűek, hogy a kérelem érdemben nem vizsgálható, és a kérelmet ezért érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani.”

A verseny a szervezők szerint június 8-án mégis megrendezésre kerül, de nem hivatalos sportágként. A sztriptízbár-tulajdonos és a versenyt szervező Dragan Braticra mért további csapást, hogy a Nemzeti Sportági Szövetség leköszönő elnöke, Björn Eriksson a Göteborgs-Posten című lapnak azt mondta, kétséges, hogy a sportág megfelel-e a követelményeiknek, ha mégis benyújtják a teljes körű pályázatot.

A Svéd Szexszövetség erre reagálva azt állította, hogy a testület még nem tette sportággá a szexet, mivel fizetni kellene az edzőtermekért és a bírókért.

„Idén elfogadják az e-sportot sportágként. A számítógép előtt ülni és videójátékokat játszani inkább számít sportnak, mint az egészséges, életet meghosszabbító testmozgás? Hagyjuk, hogy önök vonják le a saját következtetésüket” – mondta a szexszövetség a News Checkernek.

„A szex Európa-bajnokság létezik, és június 8-án kezdődik Svédországban. Hogy ez sport-e vagy sem, az nem olyan fontos. Az Eurovízió is egy verseny, de az nem sport.”

Kapcsolódó írásaink