Montázs

A következő évtizedben jön az új Harry Potter.

Új nézőgeneráció: új sorozat, új szereplők. A Warner Bros., az HBO és J. K. Rowling megállapodtak

J. K. Rowling hét Harry Potter-könyve alapján – amelyek továbbra is minden idők legkeresettebb bestsellerei között vannak és 600 millió példányban keltek már el világszerte – az előttünk álló évtized alatt forgathatják és publikálják majd az új szériát. A produkciót a Warner Bros és az HBO Max közösen jegyzi – írta meg a colore.hu.

A következő évtizedben jön az új Harry Potter.
Harry Potter sorozatot indít az HBO Max és Warner Bros.
Fotó: AFP/Chris Delmas

A sorozatban új színészek szerepelnek majd, hogy a rajongók új generációját vezessék, és tele lesz azokkal a fantasztikus részletekkel, szeretett karakterekkel és drámai helyszínekkel, amelyeket a Harry Potter-rajongók több mint huszonöt éve szeretnek – írta sajtóközleményében a Warner Bros.

Hogy az évadok tartalmukban hűek maradnak a könyvekhez, arról személyesen Rowling fog gondoskodni vezető producerként. Az író saját közleményében lelkesedését fejezte ki: egy hosszabb sorozat, az új adaptáció lehetőséget ad majd a részletek és a történeti mélységek bemutatására, amelyeket a filmekbe nem lehetett átültetni.

Rowling ugyanakkor megosztó személlyé vált az utóbbi években a genderkérdésekben kinyilvánított kirekesztő véleménye miatt. Februárban például a Hogwarts videójáték ellen indítottak bojkottot néhányan, hogy kifejezzék nemtetszésüket – ezzel együtt továbbra is ez az év egyik legkeresettebb játéka.

Kapcsolódó írásaink

Harry Potter apa lesz

ĀDaniel Radcliffe és Erin Darke tíz éve vannak együtt, és már hivatalosan is megerősítették a baba érkezését