Kultúra

Új tanulmányok az első aranykorról

Megjelent a Műcsarnok sorozatának új darabja

Megjelent a napokban a Műcsarnok 2016-os, Az első aranykor – Az Osztrák–Magyar Monarchia festészete és a Műcsarnok című nagy sikerű kiállításához kapcsolódó kötet, a Mucsarnok.hu sorozat részeként

Az Osztrák–Magyar Monarchia mint művészeti színtér című kétkötetes könyv szerzői Agárdi Izabella–Miszlivetz Ferenc, Alexander Klee, Andreas Maleta, Bókay Antal, Fenyves Katalin, Forgács D. Péter, Gerő András, Keserü Katalin, Klein Rudolf, Németh András, Peter Urbanitsch, Petneki Áron, Révész Emese, Sármány-Parsons Ilona, Sidó Zsuzsa, Szabó Ágnes, Szegő György és Tóth Ferenc. A Műcsarnok 2016-ban jubileumi kiállítással ünnepelte megnyitásának 120. évfordulóját. Az egykori duális államhoz tartozó nemzetek festészetét bemutató kiállítás Magyarország és Ausztria mellett Csehország, Lengyelország, Románia és Horvátország múzeumainak és magángyűjtőinek együttműködésével jött létre, és csaknem kétszáz művel várta a közönséget. Az első aranykor című tárlat a párhuzamos nemzeti festészeti törekvések bemutatása mellett azt a folyamatot is illusztrálta, ahogy a kultúrpolitikusok, mecénások és művészek együttesen felvirágoztatták és a modern magyar kultúra részévé tették a képzőművészetet.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom