Kultúra

Online portál a táncházmozgalomnak

Oktatóvideók segítik a külföldi érdeklődők tanulását és tájékozódását

Angol nyelvű honlap készült a táncházmozgalom külföldi népszerűsítése érdekében létrehozott I Dance Hungary programnak.

A hátteret biztosító Fonó Budai Zeneház közlése szerint az elmúlt pár napban már több mint tizenkétezren látták az Idancehungary.hu portált népszerűsítő videót, Kenneth Tse hongkongi táncos, együttesvezető, koreográfus pedig üzenetében nagyon hasznosnak nevezte a programot. A kezdeményezés ötletgazdája és egyik művészeti vezetője Rosonczy-Kovács Mihály Junior Prima díjas népzenész hegedűs, a Hungarian FolkEmbassy vezetője. Mint a tájékoztató kiemeli, a 21. századra az egyedi és a magyarsághoz köthető kulturális termékünk, a táncházmozgalom a magyar diaszpóra egyik legfontosabb megtartó erejévé vált. Emellett általa olyanok is elkezdenek a magyar kultúra iránt érdeklődni, akiknek semmilyen más kötődésük nincs hazánkhoz.

Az I Dance Hungary program első fázisában online platformot kínálnak, amelynek legfontosabb pillére az angol nyelvű tánckurzussorozat. Ennek segítségével a világon bárki elkezdheti elsajátítani a lépéseket kiváló magyar táncosoktól, ismert népzenészek kíséretével. A képzéseket énekoktató és háttérismereti kisfilmek egészítik ki. Az első videón a somogyi és széki táncokat mutatja be Szabó Szilárd „Sziszi” és Szabó Rubinka, a zenét Bese Botond, Halmos Attila és barátai, a Hungarian FolkEmbassy és Samu Zoltán, valamint a Kalász Máté Bandája szolgáltatja, Kubinyi Júlia énekes közreműködésével.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom