Kultúra

Miért nem lesz benne Colin Firth az új Bridget Jones-filmben?

Jövő februárban érkezik a hazai mozikba Renée Zellweger újabb megbolondulása

Karaktere, Darcy sajnálatosan elhunyt a film alapjául szolgáló regényben, és nem valószínű, hogy a produkció alkotói eltérnének az eredetitől. A hosszabb válasz pedig úgy hangzik, hogy Colin Firth ettől még bőven felbukkanhat a Bridget Jones: Mad About the Boyban, amely a sorozat negyedik darabja, méghozzá visszapillantások formájában. A hazai mozik 2025. február 13-tól vetítik majd a filmet.

Miért nem lesz benne Colin Firth az új Bridget Jones-filmben?
Colin Firth (b.) a Bridget Jones: Az ész határán egyik jelenetében Renée Zellwegerrel (j.)
Fotó: AFP/Photo12/Archives du 7eme Art/Universal Pictures

Ez bevett fogás hasonló esetekben. Egyelőre azonban nincs jel arra, hogy Firth bármilyen formában visszatérne: sem maga a színész, sem a film készítői nem utaltak ilyesmire.

A film kiindulópontjául szolgáló regény a szerző, Helen Fielding saját tapasztalatain alapul: megözvegyülve ott maradt két kisgyerekkel, és el kellett döntenie, mihez kezd ebben a helyzetben. A regény 2013-ban jelent meg, és az író 2022-ben jelentette be, hogy már dolgozik a forgatókönyvön.

Aki biztosan visszatér az eredeti szereplők közül, az természetesen Renée Zellweger mint 51 éves Bridget Jones. Hugh Grant és Emma Thompson is újrázik korábbi szerepeiben, de vannak új színészek is. Mivel Bridget hosszas vonakodás után visszatér a randiszíntérre, természetesen felbukkan egy szép reményű fiatalember, akit Leo Woodall játszik, és csatlakozik a csapathoz az Oscar-jelölt Chiwetel Ejiofor is (12 év rabszolgaság).

Kapcsolódó írásaink