Kultúra

Hugh Grant utálta a Wonka forgatását

A rendező elárulta: azért kérte fel a brit színészt, mert ő is olyan szarkasztikus, mint az umpa-lumpák

Nem csinált titkot Hugh Grant abból, hogy gyűlölte a Wonka forgatását – írja a Metro nyomán az RTL. A 63 éves színész umpa-lumpaként tűnik fel a Charlie és a csokigyár előzményfilmjében Timothée Chalamet, Olivia Colman, Keegan Michael-Key és mások oldalán, a rendező pedig Paul King, akivel a Paddington 2-ben is együtt dolgoztak.

Hugh Grant utálta a Wonka forgatását
Hugh Grant
Fotó: AFP/Valerie Macon

A filmben Hugh Grant az arcát kölcsönözte Loftynak, az apró teremtmény testét viszont motion capture technikával keltették életre.

Olyan volt, mint egy töviskorona, nagyon kényelmetlen – mondta Grant arról, hogy kamerákat és más eszközöket helyeztek az arcára. Végig bizonytalan volt abban, hogy a testével is játszania kell-e vagy sem, és soha nem kapott kielégítő választ.

És őszintén szólva, amit a testemmel csináltam, borzasztó volt, és az egészet animációra cserélték – panaszkodott. Amikor arról kérdezték, hogy a végeredményt látva megérte-e, azt mondta, „nem igazán”, mire a stábtagok körülötte nevetésben törtek ki. Szerinte nagyon zavaró, hogy a számítógépes animáció miatt már nem lehet megmondani, mit látunk: azt mondta, a Paddington 2 közben az apja megkérdezte tőle, hogy „ez egy igazi medve?”

A Metro szerint Hugh Grant azonban csak mogorváskodott, mint filmbéli karaktere: az interjúban később azzal viccelődött, hogy utál filmezni, „de sok gyerekem van és kell a pénz”. Paul King rendező pedig korábban azt nyilatkozta, hogy azért kérte fel Hugh Granter a szerepre, mert ő „a legviccesebb, legszarkasztikusabb seggfej”, akivel valaha találkozott, az umpa-lumpák pedig hasonlóan szarkasztikusak, ítélkezők és kegyetlenek.

Kapcsolódó írásaink