Kultúra

„Ez a legjobb fesztivál a világon!”

Új időszámítás kezdődött a fesztivál életében, és ez maximálisan érezhető is volt a most véget érő Heineken Balaton Soundon. Az idén 15. alkalommal jelentkező Balaton-parti rendezvényen a korábbiaknál is több nemzetközi sztár pörgette a legjobb szetteket, tovább bővültek az elektronikus zenei műfajok és az egyedi beach-party hangulatnak díszletet adó látványvilág is. A VIP-élmény hozta a korábbi évek megszokott színvonalát extra szolgáltatásokkal kiegészülve, amit a hétvégi napokon már teltháznyi közönség élvezhetett. Jövőre Zamárdi visszavárja a Soundot és már azt is tudjuk, mikor: 2024. július 3–6. között érdemes már most besatírozni színessel a naptárat, tudatták a szervezők.

„Ez a legjobb fesztivál a világon!”
Az idén 15. alkalommal jelentkező Balaton-parti rendezvényen a korábbiaknál is több nemzetközi sztár pörgette a legjobb szetteket
Fotó: Balaton Sound

„Ez a legjobb fesztivál a világon!” – kiáltotta a mikrofonba az első nap egyik nagyszínpados sztárja, KSHMR, aki elmondása szerint „élete eddig legjobb show-ját” nyomta le, amibe még Korda Gyuri bácsi Reptér című örökbecsű slágere is befért. Az amerikai DJ-t annyira beszippantotta a Sound hangulata, hogy mind a négy napot kint töltötte, elvegyülve a party forgatagában.

Véget ért a Sound
Véget ért a Sound
Fotó: Balaton Sound

Armin van Buuren és Justus számára is egyedi élményt jelentett a Balaton-parti fellépés, hiszen a Nagyszínpad backstage-ében történt nagy összeölelkezés után egy közös szettet is összedobtak Armin show-ján.

Emlékezetes marad az Ofenbach duó számára is a soundos fellépés. Párizsból induló járatukat ugyanis törölték, az utolsó pillanatban bérelt magánrepülőre pedig nem találtak pilótát, így a következő, menetrend szerinti járattal indultak Budapestre. A landolás után pedig már csak másfél órájuk maradt, hogy a nagy forgalomban Zamárdiba érkezzenek a kezdésre, ezt azonban a szervezőknek sikerült megoldaniuk.

A francia DJ-páros örömmel posztolgatta a róluk készült felvételeket a Nagyszínpad monumentális ledfalán futó, szuperlátványos képi világgal a háttérben.

„A pandémiát követő tavalyi, visszatérő év után szerettünk volna erős megújulást hozni, és azt hiszem ez maximálisan sikerült” – nyugtázta a fesztivál végén Filutás Anna, a Sound projektvezetője. „A fellépőkkel való hosszas egyeztetések, a programhelyszínek kialakítása és designja, a napközbeni programok bővítése, a látványvilág minden részletének aprólékos tervezése és a szolgáltatások fejlesztése meghozta az eredményt, és sikerült egy olyan fesztivált összehoznunk, amelyre méltán lehetünk büszkék, és öröm számunkra, ha a látogatóink és a sztárjaink a jó hírét viszik szerte a nagyvilágban” – tette hozzá a projektvezető, aki azt is megjegyezte, hogy fesztivál megújulásával a látogatók összetétele is sokat színesedett.

Nagy sikerrel debütált a fesztivál vadonatúj ledfal hátterű Nagyszínpada, amely lenyűgöző méreteivel és technikai adottságaival a közönség, a sajtó, valamint a fellépők kedvenc helyszínévé vált, alkalmazkodva a legújabb nemzetközi trendekhez, amelyekben a vizuális elemek domináns szerepet játszottak. Ezt az élményt egészítette ki a headlinerek fellépését követő drónshow, amelynek keretében a színpad felett közel 300 drón alkotott a fesztiválhoz kapcsolódó instakompatibilis alakzatokat, és természetesen a Balaton feletti tűzijáték sem maradhatott el a Heineken Balaton Sound Nagyszínpad programjának végéről.

Filutás Anna kiemelte a zamárdi közvéleménykutatás eredményét is, miszerint jövőre július elején tarthatják a fesztivált, hiszen sokan a június végi érettségi- és a vizsgaidőszak miatt itthon és a külföldi kulcspiacokon idén lemaradtak a Soundról. „Köszönjük Zamárdi városának döntését, a lakosok elfogadó együttműködését, mi pedig igyekszünk olyan fesztivált szervezni jövőre is, ami a legkevésbé okoz kellemetlenséget a lakosoknak, és büszkén vall magáénak a város.”

Kapcsolódó írásaink