Kultúra

Jótékonysági koncertet rendez a Zeneakadémia a törökországi földrengés áldozatai javára

Az adományt a diplomáciai képviselet juttatja majd el a hivatalos segélyszervezetekhez

Jótékonysági koncertet adnak április 27-én a Zeneakadémián a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem török hallgatói, akik az előadás bevételét a törökországi földrengés károsultjai javára ajánlják fel.

Jótékonysági koncertet rendez a Zeneakadémia a törökországi földrengés áldozatai javára
Jótékonysági koncertet rendez a Zeneakadémia a törökországi földrengés áldozatai javára
Fotó: Facebook/Zeneakadémia

A törökországi és szíriai februári földrengésben több mint negyvenötezren elhunytak, és legalább százhúszezren megsérültek. A Zeneakadémia és a budapesti török nagykövetség közös szervezésű jótékonysági koncertjén ezért az egyetem török hallgatói lépnek fel a Solti-teremben, és a teljes jegybevételt a földrengés áldozatainak ajánlják fel – közölte a Zeneakadémia szerdán az MTI-vel.

Az adományt a diplomáciai képviselet juttatja majd el hivatalos törökországi segélyszervezetekhez.

A hangverseny műsorán szerepel zongorakísérettel Sibelius d-moll hegedűversenyének első tétele, Sosztakovics 1. csellóversenyének első tétele és Bartók Brácsaversenye, továbbá egy török népdal, Ahmet Adnan Saygun 20. századi török zeneszerző Csellópartitájának negyedik tétele, J. S. Bach 2. csellószvitjének Sarabandéja, Rahmanyinov Études-tableaux című két zongoraetűd-sorozatának több darabja, valamint Boëllmann f-moll zongoranégyese.

A négy zeneakadémista növendék, akinek a szóló- és kamarajátékát hallhatja a közönség, Duru Önhon hegedűs, Ábrahám Márta növendéke a Rendkívüli Tehetségek Képzőjében, Mevsim Engin brácsás, aki idén diplomázik Bársony Péternél, Arda Büyükgüral csellista, aki első egyetemi évét tölti Kertész Ottó osztályában, valamint Berkay Özkan zongorista, aki Farkas Gábor és Gulyás István hallgatójaként végzett, jelenleg doktori tanulmányait folytatja.

Kapcsolódó írásaink